Thursday, January 5, 2012

Rahvaloetud

Tahtsin tigedalt halada sellest, kuidas Stat-amet on loll ja mismoodi nende Veebrakendus imeb igast asendist.

Tegelikult läks kõik üsna libedalt. 5 inimest, 35 minutit, valmis.

Loenduse sisu: 
Küsimused olid suht mõistlikud. Liiga palju ei uuritud. Ma kartsin, et jooksen oma maa-kruntide kohal kinni, aga neist ei tahetud midagi teada. Normaalne ka, need pole ju ei elanikud ega eluruumid. 

Kasutajaliides:
Hindele 4. Vigu oli, aga vähem kui ma kartsin. Aadressiotsing neil tõesti ei tööta, ja väljade vahel salvestamine tundus veider, ja muud imelikku nipet-näpet oli veel. Aga üldiselt ühekordse rakenduse kohta - täitsa toimiv tükk.
Ma muidugi proovisin kell 23:30 ja otse pärast serveri restarti, kui kõik oli kiire.

Olen oma riigiga ja tema statistika-ametiga täitsa rahul!

3 comments:

Anonymous said...

Aadressi otsing oli p* ja ma kirjutasin õiged aadressid kommentaaridesse.
Huvitav, kas neil on haldussuutlikust panna esilehele palve, et kirjutatagu õiged aadressid ära ja kommentaaridesse, vaevalt.

Kuid põhiline, mis mind väga palju rõõmustas on tegelik kokkuhoid.
Riik hoiab esimest korda ITga nähtavalt raha kokku. Mitte ei mängita it mängu mängu pärast või ei tehta kodanikele tegelikult mitte vajalikke teenuseid, vaid lahendatakse probleemi (küsitlejad ei pea ringi käima).
maksuamet, 5+, statistika elektrooniline kogumine, väga hea.

J.

E:r said...

Loendasin ennast üle pool tundi enne ametlikku 31.12 00:00:00am algust.

Üldiselt samad kommentaarid - töökoha aadressi sisestamisega oli pusimist ja ergonoomika-ime see keskkond ka polnud, aga üheks rahvaloenduseks tehtud veebilehe mõttes täiesti töötav.

Daisy Lappard said...

Ma ei suutnudki töökoha aadressi sisestada, jätsin siis lihtsalt Tallinn, Harjumaa. Ja tegelikult polegi see vale, sest paljukest ma neid pilte seal kontoris ikka teen. Ehk oli see programm ka jubbe tark ning andekas ja teadis seda, et fotograafilt pole mõtet töökoha täpset aadressi küsida ;)

Daisy