Wednesday, August 27, 2008

Väga igav jooksu-postitus

Suvi on kulund titehoiu, mudas suplemise ja mägedes turnimise peale, puhast jooksmist pole nagu saanudki. Nüüd siis tegin tavalise mereäärse 8.5 km. Nagu kontrolliks, et kas jalad nii lühikest distantsi üldse tunnistavad enam :)

Mhmh, tunnistasid. Kui algus oli kuidagi ebakindel, siis viimane kolmandik oli lausa lust joosta. Aeg umbes 38:00 - umbes, sest nii minnes kui tulles pidin foori all veidi ootama. Stopperil tuli tegelikult 38:36.

Kuna ma kunagi ei mäleta, kui kaua ma mingisse kindlasse punkti jooksen, siis seekord jätsin meelde ja panen edaspidiseks kirja:

- 4:30 ristmikuni
- 7:40 Russalkani
- 10:00 Lauluväljakuni
- 18:00 torudest langevarjurini
- 19:15 raja lõppu
- 28:35 tagasi Lauluväljakuni (ehk 9:20 lõpust siiani)
- 33:30 ristmikuni, (30 sekundit pausi)
- 38:30 koduni

Tähelepanekud:

* Tempo oli väga ühtlane. Ainus langus oli ristmik - Russalka, kus oli pime ja kartsin lompe. Tagasiteel on sama lõik tagant valgustatud ja ei pea "pidurdama". Lauluväljak - lõpp tuli 9:15, sama ots tagasi 9:20...

* Kuna kodu on kõrgemal kui mereäär, jooksen ma tavaliselt viimast ristmik -> kodu otsa umbes minut aeglasemalt kui esimest, kodu -> ristmik otsa. Seekord tulid ajad täpselt võrdsed: lõpus oli nii palju jõudu, et oli jaksu pingutada.

* Tempo tuli 4:30 kilomeetrile. Päris hea. Aga ega kiiremini ei jaksaks kah. Võib-olla minuti pingutab veel kusagilt...

* Kui kevadel oli mereäär täis noortekampasid, siis sügiseks on järel ainult paarikesed :)