Friday, April 2, 2021

Kasari ja Penijõe

Aprill on käes, lumi ja jää on peaaegu läinud. See tähendab, et saab vee peale!


Käisime Kasari jõel Matsalu lahe lähedal. Seal on looduskaitseala - liikuda tohib ainult jõe peal, kanuust maha minna ei tohi. On suurvee aeg ja täna oli veel mere poolt tuul ka. Luhad ja põllud on vee all. Sõitsime Kloostri linnuvaatlustornist Kasarit pidi ülesjõge, Aru ojasse sisse ja pärast mööda põldu. Väga lahe oli. Avar, igas suunas on mingit sorti vesi. Paned mõla vette - aga vett on paarkümmend sentimeetrit. Maa-ameti fotodel on kõik puhas heinamaa :) 

Heinamaa noh
Pärast jalutasime läbi Penijõe matkaraja. Muidu sihuke tobe tatsamine, aga Matsalu lahe ääres oli äge. Linnuparved ja lõputu kraaksumine. Pilv hanesid lendas üle - ma olen rändel hanesid näinud oi kui palju, aga see oli tõesti pilv. 

Imetore päev.
Minge kõik kanuu või süstaga sõitma, tore on!!!!




Kõik fotod - Ü. 

6 comments:

TT said...


Lahe, siin oleme vaid jõel ja järvedel sõitnud. Paistab et mul tasus ära süsta Eestisse saatmine. Kui hästi läheb saab suvel ära proovida.

Frieda said...

Varakevade veel üks külg, mida näeb ainult vee pealt.

Anonymous said...

Tere, infoks, et loata ei tohi liikuda ka Matsalu rahvuspargi jõgedel, Kasari puhul siis maanteesillast allavoolu jääval osal. Loa saab küsida Keskkonnaametist, sügiseti saab üsna lihtsalt.

https://www.riigiteataja.ee/akt/977195 punkt 46.

Kaur said...

Tere. Korraldaja (noh, kanuude laenaja) kinnitas, et tal on load jõe peal liikumiseks olemas. Maa peal liikumiseks mitte, nii et kanuust välja me kusagil minna ei tohtinud. Ma olen täiesti kindel, et tal on need load tõesti olemas - ta reklaamib end kenasti ja autol on logo ja kontaktid peal, kui lube poleks, oleks tal äri ammu kinni pandud.

Anonymous said...

Korraldajatel on load olemas jah, aga kuna ma ise su blogist tihti sihtkoha-ideesid saan siis arvasin et võiks selline info siin omapead uitajatele arusaamatuste vältimiseks olla.

Luba saab küsida info@keskkonnaamet.ee, võtab aega umbes nädala. Kena päevase matka saab Kasari maanteesillast Suitsu sillani.

Kaur said...

Aitäh! Mul pole endal ei süsta ega kanuud, nii et niikuinii sõltun alati kellegi teise teenusest ja suvast.