Monday, February 1, 2021

Jaanuar 2021

Teeks oma elust kuude kaupa ülevaate?
Et äkki on pärast huvitav lugeda?
Proovin.

Kodus algas suuremat sorti remont. Elame ise sees, pooles korteris. Päris huvitav harjutus, sest lapsed ei ole oma "koobastes", vaid meiega ja omavahel koos. Algsest pisiprojektist "lisame ühe seina" on saanud "krohvime kõik kauniks, uued akna-ukse-põrandaliistud ja aknalauad, värvime üle lae". Materjalid - eksperimentaalsed (struktuurne lubivärv, hmm). Pool tööd (värvimine) jääb niikuinii suveks. 

Tore on vaadata proffe tegutsemas. Tehnikat on terve toatäis, ma ei tea enamiku riistade nimesid ka mitte. Kõige edevam on tohutu laser. Ja meie suure toa suurune saag.

Käin valutava põlvega füsioterapeudi juures. Tulemus ootuspärane. Maga rohkem, söö vähem, tee jõusaalis 2x nädalas harjutusi. Jõusaali luban minna siis, kui lumi ära sulab, enne tuleb ikka suusatada :)  

Käigud looduses:

1. jaanuar - rattaga Kaberla metsades. Piki "oosi" Ubari pangani, panga serva pidi Haapse rändrahnudeni, Kaberneeme ranna mägedel, veidi libedal kruusateel, Kaberla oja mõlemal kaldal, Kalevi-Liival, siis jälle oosil. Lund on - just niipalju, et rattaga sõita on huvitav.

2. jaanuar - Tapa-Viitna matk Kadi korraldusel. Tõsine matkapäev ja kuna lumi, siis väga ilus! 

7. jaanuar - Kolgakülas suusatamas. Huvitavad rajad. Sõidad lumistel mustikavartel ja täitsa libiseb :)

7. - 9. jaanuar - väike puhkus Tartus ja Käärikul. Tallinn on koroona pärast kinni, Lõuna-Eestis aga elu käib. Lapsed Kuutsemäel, ise Kekkose rajal Käärikul, käime Auras ujumas ja sööme kohvikutes.

Lumine murdmaa-suusa aeg. Käin kaks korda Kõrvemaal, muidugi Harkus, Jüri ja Saku suusaradadel. Viin lapsed Glehni parki suusatama ja teen Aloga Harku tagumise ringi. Ostan uued uisusuusad. Saan Janekilt pulsikella.

24. jaanuar - Koitjärve raba suusa-retk Iidaga. Käime järvede ääres - Kajakalaugas, Mustlaugas, Vahelaugas. 2 tundi, 4.5 km. Matkasuusk on ikka lahe asi, nagu tank :) 

27. jaanuar - sünnipäev!

30. jaanuar - (mitte minu enda) sünnipäeva-matk Oandus. Oandu loodusrada, Oandu Koprarada, Vergi sadama ümbrus. Sai tõukekelguga sõita ja igasugu eri puskareid juua. Palju rahvast ja väga tore! 

31. jaanuar - kogu perega Kõrvemaal suusatamas. Meil on taas kõigil töötavad suusad, saapad, toikad. Katil ja minul isegi mitu paari.

8 comments:

notsu said...

Haa, sünnipäev. Ole tagantjärgi õnnestatud!

Frieda said...

Aga suusatamise arvas füsioterapeut põlvele sobivaks?
Õnne ka tagantjärele!

TT said...

Tegus jaanuar, tekitab terve kadedustunde, nii matkamine kui pidutsemine.
Õnne ka muidugi takkajärgi, sellest ei saa kunagi küllalt!

Kaur said...

Aitäh :)

Friedale:
Suusatamise kohta ei arvanud ta midagi. Ma ise olen veendunud, et murdmaa suusatamine on super tervislik. Ma just sirvisin oma kevadise suusamatka päeviku läbi - https://sites.google.com/site/kurinurm/suusamatkad/rootsi-jaemtlaend-2020 - ja sealt, et:

Kahel inimesel oli enne matka häda õlaliigesega. Mõlemal pikalt, mitu kuud. Matk mõjus mõlemale õlale väga väga hästi. Liiges peab paranemiseks liikuma (verevarustus) ja seda suusatamine ju annab.

Ma ise mõtlen, et kui harjutus valu tugevamaks ei tee, siis on hea. Ja suusatamine ei tee.

Frieda said...

Muide - aitäh sulle! Peamiselt sinu suusajuttude innustusel sain lõpuks ka jälle suusad alla ja täna esimesed 10 km sõidetud. Tundus ka, et põlv rõõmustas selle tegevuse üle tunduvalt rohkem kui jooksmise üle.

Kaur said...

Võta aga heaks :)

tafkav said...

Ma horoskoope ei usu, aga veevalajad on ägedad. Tagantjärgi head uut aastat! :-)

Kaur said...

Aitäh, ja usu ikka!