Wednesday, February 20, 2019

Käisin SPAAAAS!!!!

Tahtsin minna ujuma, aga sattusin spaha. (Soo - sohu, spaa - spaha eks?). Lahke piletimüügi-preili vaatas mulle peale, nägi mu vanaldlast ja räsit olemist ja lasi mu soodushinnaga sooja vette loksuma.

Oli täpselt nii igav nagu ma arvasin. Soe basseinike, jahe basseinike, kusagil muliseb, kusagil pladiseb. Kaua sa seal oled? Oli mitu sauna, aga kaua sealgi. "Saunavana pühakojas" tehti "saunarituaali" - üks noorhärra viskas leili ja korraldas, millal vihelda ja kuidas olla. Noh... tore on, aga miks peaks ma teise inimese käsu järgi saunas olema?

Olin tunnikese ja tulin tulema. Kuna spa pilet on kolmeks tunniks, sain veel uhkelt ujuda ka. Suusa-kuu on head teinud, käetõmme on tugevam kui varem.

Lähen kindlasti jälle, näiteks kümne aasta pärast. Seni piisab ujulast.

7 comments:

notsu said...

Ootan huviga suve, et teada saada, mida india klassikaline tants ujumislihastega teinud on (põhiasend on pmst nagu oleks kätest kaelkoogud teinud, ainult et õlad all, kõige rohkem teevad selle hoidmiseks tööd õlavarre- ja seljalihased). Basseini ei taha minna, seal on kloor, teised inimesed ja peab riietega ujuma, sestap peab suve ootama (talisupluse alustamiseks heal ajal olin tänavu just haige).

Kaur said...

Mulle kloor ja inimesed meeldivad, nii et käisin täna jälle ujumas :)

Ujumine on igav, monotoonne tegevus, seega sobib mulle ekstra hästi.

Anonymous said...

Spahha oleks kõlavam

Anonymous said...

Ma paar korda käinud. Alguses sai sama hinna eest 4h. Läksin 5min enne kl 15 sisse, ujulas tunnike, siis solberdad ja saunas natuke, kl 17 on saunavana, solberdad, kl 18 oli tasuta saunajooga 40min. Korralik trenn kokkuvõttes. Aga pool päeva läks ära muidugi. r

Kaur said...

Ma seal ujulas käin 2-3 korda nädalas.
Töölt üle tee ju.

Meeli said...

Mulle niisaama ujulas vast ei meeldigi. Aga tütar tegi jõulude puhul kingituse ja kutsus mind ka spaha-sse: https://www.kingitus.ee/kingitus/tallink-aqua-spa-veekeskuse-kuelastus-3h-2-inimesele. Pole selliseid asutusi varem väga külastanud, aga vot mina jäin küll igati rahule. Igasugused uued saunad ja need igasugused mulisevad basseinikesed. Just nii vahva vaheldus ja pealegi, neid saunu ja vanne ei tohigi järjest läbi käia, lõõgastuma ikka peab! Ja mis saunarituaalide õpetamisesse puutub, siis usun et see on noortele mõeldud, nemad pole ehk harjunud saunaskäiguga :)

Kaur said...

Saunas olid keskealised vene inimesed, mõni noorem ka. Ei mina usu, et nad sealt midagi õppisid...