Saturday, November 20, 2021

Libahundi jälg, Põhja-Tallinn, november 2021

"Libahundi jälg" korraldab rogaini ja otse kodus? Ja saab ka jalgrattaga!! Muidugi tuleb minna. 

Planeerimiseks antakse viisakalt tund aega. Ilm on tuuline, seega läheme katuse alla - "Ristiheina" kohvik Ristiku tänaval, stardist 2 km, rattaga tühiasi. 

Kaart on 1:15000. Pelgulinn, Kopli, Kalamaja, Merimetsa-Stroomi, kogu Paljassaare poolsaar. Linnale omaselt on kaart täis keelualasid, tarasid, avatud ja suletud läbipääse. Kardan, et rajal hakkab nägemine segama, ei näe väikeseid detaile ja et sõidame end tupikutesse. Õnneks ei tule sellest suuremat häda. 

Stroomi-Merimetsa osa läheb väga sujuvalt ja kärmelt. Esimese 15 minutiga võtame 5 KP-d. Merimetsas eksime veidi ja tuleb puu otsa ronida (mul läheb üsna vaevaliselt), aga ikkagi saame aru, et meie rajaplaan on liiga pessimistlik. Võtame siis ära ka Pelgulinna sisesed odavad, aga väga kiired punktid. 

Ja siis tuleb ajusurm. Üks KP on "valgel alal". Selle legend arusaamatu - "REIBi trepp". Mäh? Otsime seda Väga Valedest ja Kaugetest kohtadest - miskipärast läheme üle Toompuiestee, ronime Toompea ja Hirvepargi treppe pidi, õigest KP-st üle poole kilomeetri eemal. (Seda on kaardil 5 cm, _väga_ palju.) Sõidame midagi taipamata mööda ühtest teisest KP-st... Vot mida teeb hapnikuvõlas ajuga valge kaart!

Lõpuks lööme käega. Käime ära veel KP asukoha lähedal, aga otsustame, et "siin pole mingeid treppe" ja laseme jalga. 20 minutit raisatud aega. 

Kokkuvõttes vedas rajameister meid siin ninapidi. Oleks legend olnud "maja", poleks me ehk segadusse sattunud. Muidugi võiks ka orienteeruda osata. 

Edasi jälle kiirelt ja täpselt - Telliskivi, Balti jaama turg, Patarei vangla, Lennusadam, Salme keskus. Punktid on toredates kohtades ja see teeb rõõmu. 

KP 94 - lisaülesanne - arvutusülesanne Volta tehase ajalooga. Tehase peahoone peal on aastaarv, kuid see ei sobi. Paljude tiimide koostöös leitakse ikkagi õige tulemus... Hmm. 

Kalaranna ja Paljassaare tööstusrajoonid. Aega on nii palju, et otsustame minna ka Paljassaare ringile. Jätame välja Suur- ja Väike-Paljassaarte tipud, kuid käime Katariina kail ja kaks korda prügimäe tipus. Uhh! Ühes KP-s on väike slackline. 

Kopli liinid, Süsta park. Marati tänaval on vana tehase õue mingi äge mängumaa tehtud. Sõidame ära veel võtmata Pelgulinna punktid. Kõige viimane on Putukaväila peal. Lahe!

Finišis 4:45, ehk 15 min varuga.

Mis meil võtmata jäid: 
Valge "REIBi trepp" nr 70,
Paljassaarte tipud 80 ja 58,
üks Kalamaja KP 23,
mõned lisaülesanded, mida oleks pidanud googlest otsima ja me ei tahtnud. 
Paljassaare prügimäge võtsime see-eest topelt - see lugeski mitu korda käies mitme eest. 

Lahe sõit oli! 

Esiteks - füüsiline ja orienteerumine. Kui välja arvata "valge" KP 70, läks orienteerumine ka kiiresti sõites üsna hästi. Olime pea kogu aja hapnikuvõla piiril. Kord jäi mul midagi märkamata ja Meelis parandas, siis vastupidi. Ka hästi peidetud KP-d saime kenasti kätte. 

Teiseks - rada ja kontrollpunktid olid väga lahedad. Eramaad ja tõkkeid täis linnas on orienteerumis-võistluse tegemine kindlasti väga keeruline. Kuid tänane rada oli huvitav algusest lõpuni. Merimetsa ja Paljassaare loodus, muu linna kultuuri-objektid. 

Täiesti hämmastav, milliseid torne, punkreid, künkaid ja hooneid Põhja-Tallinnas on.

Kõige lahedam etapp oli sõitmine piki Paljassaare raudtee betoonplaate. Mida kolinat :) 

Tulemustes oleme ilmselt sabapooles. Rattaorienteerumist teevad tõsised tegijad. Ja sellel Libahundil võis startida ka hiljem ja saada pimedas võetud KP-de eest boonust. Võitjad startisid ilmselt pärast meie finišit :) Kuid soorituse mõttes oleme tublid. 

Aitäh korraldajatele!
Ja Meelisega on alati tore koos võistelda!

Rada - 55 km:
https://connect.garmin.com/modern/activity/7847687125

Libahunt:
libahunt.eu

No comments: