Friday, December 11, 2020

Ratas: Soodla veehoidla ja Koitjärve raba

Tahad Tallinna lähedal metsas rattaga sõita, metsateid pidi, ja eemal Harku-Pirita massidest? Ring ümber Soodla on siis hea variant. Kõige lühemat teed pidi 22 km. Parkida saab suletud Raudoja kõrtsi juures. Üle Soodla jõe saab veehoidla tammi pidi ja Mähuste silla kaudu. Maastik on lauge, ja kogu ring on metsatee - liivane või kruusane. Muidugi saab ringi kuitahes pikaks ja keeruliseks venitada, suvel järvedes ujumas käia, sügise poole marju korjata. Ja mõnikord on imeilus!

Tegin seal täna siis ringi, ligi 30 km rahulikku ja mõnusat sõitu. Tahtsin sõita külmunud maastikul, proovida uut lampi, vaadata paaripäevast lumevaba jääd järvedel ja laugastel.

Soodla veehoidlas tegid päästjad jääõppust ja sulistasid vees. Jää oli umbes 4-5 cm paks ja "vingus" nagu saeleht.
Käisin Koitjärve rabas laukaid vaatamas ja Mähuste järve ääres. 

Kogu tagasitee alates Koitjärvest sõitsin pimedas. Uus lamp on natuke liiast, pimedas metsas tuleb panna neljast režiimist peale teine (600 lm), kolmas ja neljas on liiga heledad :) 

Tõrvatilk kah. Kogu ala Soodla veehoidla, maantee ja Koitjärve raba vahel on mootorratastest laastatud. See on endine Tõrrepõhja tankodroomi ala. Maapind on liivane, motikas rebib kõik pinnase ära ja järgi jäävad sügavad rajad - ja neid on seal lõpmata palju. Või on hea, et las sõidavad seal, mitte mujal? Et see on niikuinii "sõjaväe" piirkond ja las siis minna...?




2 comments:

Anonymous said...

mis riiete setup talvel? milline lamp?

Kaur said...

Riided: t-särk, kampsun, mäesuusajope (õhemat sorti), pikk pesu + matkapüksid, talvesaapad, keskmiselt soojad kindad, kiivri all õhuke müts. Kaasa võtan paar varu-buffi.
Oli palav. Sõitsin, jope lukk / kaenla-alused lahti, vahepeal ka kindad käest ära (tuule käes või maanteel peavad kindad kogu aeg käes olema, metsas pole vaja.)

Lamp: Fenix BC 30.
https://www.fenixlighting.com/product/fenix-bc30-v2-bike-light/