Friday, May 2, 2008

Sport, mai

2. mai: Ujumistrenn :) Esimene minu täiskasvanud elus. Hariv ja kasulik, järgmisel nädalal jälle :) Ja prillid ostsin kah.

2. mai: Rattaga linnas, 20-25 km (mul sai spidokas hukka). Pigem küll sadulas-istumise harjutamine, kulgesime I. ja tema uue välismaa poiss-sõbraga kolm tundi mööda Kadrioru - Pirita vaatamisväärsusi.

3. mai: Rattaga Pirital, 28 km, hirmus uhamine koos M-R-ga. Ma ei oska maastikul sõita, kohe üldse mitte.

Teeme_Ära_2008 viimased poolteist tundi oli rehvide kogumine, suht korralik füüsiline, lisaks sai veel õliseks kah.

4. mai: Astangul ronimas, kohapeal kaks korda seinast üles, ja rattaga kiiresti! sinna-ja-tagasi.

5. mai: Ujumas, Nõmmel. Tegin pikalt trenniharjutusi - hingamist ja muud.

6. mai: Teisipäevak Tähetornis, 9.24 km, 1:32. Patserdasin palju. Muuhulgas käisin 4 päeva jooksul 3. korda meie Astangul :)

7. mai: Ujumine II. Kroolis hakkab mingi valgus paistma, ja seekord näidati veidi konna kah.

7. mai: Astangul ronimas. Sain III rajal kaks korda väikese sohiga üles :)

9. 10. 11. mai: Rohelised. Rattamatk keeruline asi, aga trenni eest käis küll. Lisaks sai Võhandus ja Võrtsjärves ujuda :)

13. mai: Teisipäevak Pääskülas / Harkus, 9.4 km, umbes kolmveerand tundi. Läks nii kakasti, et tulemust kirja ei pannud - samas - võhmatrennina super.

14. mai: Lasnamäel ronimas. Sain III rajast puhtalt üles, ja II rajast sohiga. Areng missugune :)

15. mai: Astangul ronimas. Rein ja Valdo teevad trenni, Juhani kutsus (aitäh!). Tegime via ferrata-t, laskusime, ronisime seina. Oli väga hea! Rahvast vähe, sain seina kõige raskemat (madalama astangu kohal) kohta mitu korda järjest proovida (nii et sellest üles ja kohe alla ja siis jälle üles). Ja lisaks ronisin täiskõrguselt alla. Mõnna. Olin sussidega, kuival seinal on nendega tõeliselt tore ronida.

16. mai: Ujumas. Hommik maksab Õismäe ujulas 30 krooni, pea tasuta. Hirmus hea oli, 2x trenni on tõelise efekti andnud. Esiteks ujun ma nüüd konnaga bassini ära 10-11 tõmbega - varem oli miinimum 15 - poolteist korda vahet! Aga "vähendage tõmmete arvu niipalju kui vähegi suudate" on esimene harjutus, millega Risto immersiooni-õpik tegeleda käsib. Teiseks ei karda ma enam krooli, vaid jaksan 2x25 mõnuga ära ujuda ja polegi pärast päris surnud. Max kiirus on endiselt 25 sekundit otsale, aga need 25 sekundit pole enam meeletu rahmeldamine, vaid päris ujumise moodi. Ja pärast pole hing _päris_ kinni. Ehk siis, trenn läks täie ette.

19. mai: rattaga tööle, tagasi, vahepeal 20 km Nõmmel / Harku metsas.

20. mai: teisipäevak Väänas. 7.9 km, 1:15. Ee... nii ei tohi teha enam. "Ebaterve", ütles Henn sporditsätis millegi sarnase kohta. Ja põtra nägin, lähedalt! Ja auto sõitsin katki (aga sain ülejärgmisel päeval terveks).

21. mai: ronimas Lasnamäel. Tahtsin II rajast puhtalt üles saada, aga ikka sai negatiivi kohal tarkus otsa ja tuli köies uurida, mis värk on. (Ja siis sain muidugi üles ka.)

24. mai: rabamatk, kerge küll - lastega Jussi järvedel Kõrvemaal.

25. mai: ujumas Õismäel.

26. mai: rattaga 40 km, linnas, jupitatult küll.

27. mai: teisipäevak Nõmmel, 8.7 km, 1:20. Endale tundus normaalne, aga kõik teised jooksid / orienteerusid must miskipärast kiiremini.

29. mai: Otepää seiklusrada, lõpuks oli nahk märg. Ja käed said natuke trenni.

31. mai: Karula veskil ronimas, käisin 7 korda üles-alla. Väga hea tunne oli.
Karula on meie matka-värgi alguspunkt, suvel 1998 toimus seal Türgi matka eelne laager. Siis polnud mul mõtetki, et ma võiks sinna otsa ronida, ei köies ega ilma. Nüüd on suhtumine teine: niikui kohale saime, läksin seinale (Iida jäi miski kivi otsa kõõluma ja Kati pabereid täitma). Ja ronisin niipalju kui sain :) Mitte just kiiresti, aga ikkagi oli päris hea tunne seal seinal, jalad pidasid ja käed ja üldse oli kuidagi kerge olla. Kati ronis ka, a veidi vähem.

No ja rattaga tööl olen ma kah käinud.