Tuesday, March 11, 2025

Kanasupp

Jätkuks Kaamose ja W toidublogile.

Pilt petab! Pott on pea täis.
Kanasupi sisse läheb:
- pakk kanafileed
- kartul
- porgand - mida rohkem, seda uhkem
- sibul või kaks
- kapsas (peab olema hästi värske, muidu pole mõtet)
- võid

Tööjärg:
- porgandid koorida, viilutada, koos võiga pannile sooja
- kartulid koorida ja tükkideks
- eel-eelviimase kartuli tükeldamise eel panna kiirkeedukann vett täis ja keema
- kartul ja porgand pott, keev vesi peale, ajada keema ja nii hoida
- kana hakkida ja võiga pannile sooja (natuke läheb tükeldamise ajal kassile ka)
- (kui on rohkem kana, siis kahe eraldi portsuna)
- kana praadumisel tekkiv vedelik lusikaga potti ümber panna
- kanale pipart ja soola, ja otse pannilt potti
- kapsas laisalt hakkida ja potti
- paar lusikatäit võid otse potti lisada
5 min pärast kapsa lisamist on supp valmis.

Kes märkas, mis panemata jäi? 
Mina sain aru esimese suutäiega: sool!
Või puljongikuubikud.
Sellise potitäie kohta võiks neid minna mitu.

Kui kapsast pole, siis lähevad supi sisse nuudlid, mõni minut enne valmimist.
Muidugi võib igasugu maitseainetega eksperimenteerida. See siin on baasretsept. 

Tegu võttis täpselt tund aega. Tegin üksi, kõik hakkimised jne nullist. Nõud pesin ka samal ajal ära, supi valmides oli köök puhas, pannid ja lõikelauad tagasi oma kohal. 

Suppi tuli umbes 8 liitrit. Kümneliitrine pott mitte päris täis. Supp on paks, kulp peaagu seisab sees püsti.

Sellest jätkub meile peaaegu kolmeks päevaks. Ütleme 13 toidukorda. 60/13 = umbes 5 minutit koka aega ühe portsjoni kohta. Päris aja-ökonoomne. 

9 comments:

Epp said...

Laigin postitust!!!

TT said...

Nii ajaliselt kui rahaliselt väga ökonoomne ja väljanägemiselt isuäratav! Kogus on muljetavaldav.

Kaur said...

Meie kaks teismelist noorhärrat üllatavad mind ikka ja jälle sellega, KUI palju toitu nad hävitada suudavad :)

KK said...

Julgen soovitada Foodstudio puljongit kuubikute asemel. See on nagu päris! Just selline, mida vanaema vanasti puupliidil tunde keetis. https://foodstudio.ee/tooted/

Kaur said...

Aitäh viite eest! Vestlen kodus ja küllap proovime.

Klari said...

Või siis pane potti kanakoib, keeda 45-50 minutit, lisa kartul, porgand ja mis iganes veel tahad (klimbid, makaronid vms) ja teeb ka täpselt sama välja sama ajaga.

W said...

Jaa, FoodStudio puljongid. +1
Kui muus osas võibki kuubikuid kasutada, siis nt kalapuljongikuubikuid peale Prisma vist mujal enam ei müüdagi ning FoodStudio on tõesti nagu ise kaua keedetud. Porgand, sibul, riis (kartul), üks ekstra loorberileht ja kalafilee tükid (ülbel juhul peotäis krevette ka) sisse ja supp olemas. Leiab kõikide kettide suurematest poodidest.

Viskan nüüd kulli-kirja, kas teha oma kanafileest kanasupp või karri... mõlemad on head...

Kaur said...

"Lisa kartul, porgand" - nende hakkimine võtabki suurema osa ettavalmistuse ajast. Kui seda teha puljongi / kanakoiva keemise ajal, siis on muidugi ajavõit.

Klari said...

Jaa, supikeetmine käibki nii, et kõigepealt paned puljongimaterjali (kanakoivad või supikondid) keema ja siis alles hakkad muude asjadega tegelema. Suvel näiteks lähen põllule kartulit, porgandit ja sibulat üles võtma :D