Monday, March 7, 2022

Wordled ja mathled

Teen igapäevaselt:

Mathle - lihtne mata-mõistatus, loogikaülesanne. Pea alati saan kolme katsega tehtud.

Nerdle - natuke vähem lihtne, sest eri tehted. Umbes neli katset, täna tuli kolmega.

Wordle - see "päris.

Sõnuk - eestikeelne.


Sõnukit ja Wordlet teen peast, ehkki ma oskan EKI sõnastikest otsida küll ja oskan nende regexpi ka. Seni pole veel kordagi tegemata jäänud.

Wordle kõik lahendused nii mineviku kui tuleviku jaoks on nende lähtekoodis olemas muide. Mängu autor pmst võttis sõnastiku, järjestas juhuslikult ja pani koodi sisse - vastus päevale 1, päevale 2, 100, 200, ... :) Kes tahab, võib vaadata :)




8 comments:

Klari said...

Ma tean, et pole minu asi, aga mul tekib selliste asjadega seoses alati kaks küsimust. 1) miks? ja 2) kuidas te viitsite? :D

Kui Wordle popiks sai, siis ma korraks proovisin ja minus ei tekitanud see absoluutselt mitte mingit huvi ega hasarti. Minus muidugi pole mitte mingit huvi ega hasarti tekitanud siiani mitte ükski mäng, nii et asi on ilmselt minu ajuehituses.

KK said...

Kas vaid minul lähevad lingid mu enese blogikeskkonda?

Kaur said...

Lingid olid tõesti kõik valed - ma ei tea miks - mingi bloggeri kamm. Nüüd õiged.

Mõni inimene teeb ristsõnu, teine AoCd, kolmas käsitööd, neljas suitsu, mina neid mini-mõistatusi. Sudokust lihtsamad ja kergemad ja palju kiiremad.

Indigoaalane said...

Kust aeg leida? Kui ukraina uudiseid mitte lugeda..
Mul on praegu 3 ingliskeelset, Absurdle on lemmik ja 3 eestikeelset, sinu nimetatutele lisaks veel sõnur.
Mul on täielik sõltuvus ja puhkepaus :)
Tänan!

mustkaaren said...

Wordament on meeldivalt lihtne mäng, laseb ajul puhata. See on umbes nagu hernekuhjast ubade otsimine.
Ja ärge öelge, et mängu visuaal ei ole tähtis. On! Ma ei saa mängida, kui midagi pildi juures ei meeldi. Wordlet proovisin, kustutasin ära justnimelt sellepärast, et mängu värvilahendus ei meeldinud.
Olen md see inimene, kellel läheb myts ajuragina tõttu peas põlema, kui on vaja lapitekiplokid või tikandifaili kärbse niidid HARMOONILISELT kokku panna.

Kaur said...

Ma olen väga ohtralt telefonis Scrabblet mänginud. Ja Alphabear'i natukene.

KK said...

Mida need värvid mathles tähendavad, ma olen juhm hetkel. Kas need, mis on õiged, neid numbreid saab järgmisel real ka kasutada ehk on läbivalt õiged või ainult selle rea piires?
Appi, ma suudan alati asjad keeruliseks mõelda :D

Kaur said...

See on täpselt sama loogika mis Wordlel ju. Pead ära arvama matemaatilise võrduse, näiteks 3+5=7. Kollased numbrid ja tehtemärk on tehtes kasutusel, aga teises kohas. Roheline ongi õiges kohas. Tehe on muidugi sama üle kõikide ridade. Ehkki mathle + absurdle oleks ka päris hea kombo... :)