Sunday, October 27, 2019

Rattaga: Soodla - Mustjõe ja mootorrattavõistlus

Olin pähe võtnud, et pean minema rattaga sõitma, olgu ilm ja muu mis on.
Algus oli keeruline - linnas tekkis palju tegemisi, kohale jõudes oli värskelt pumbat rehv pooltühi (mul tekib aina suurem umbusk tubeless süsteemi pihta), no ja vihma sadas täiega. Kuid kui peab, siis peab! Ja vähemalt niipalju olin õppinud, et käsipump oli kotis kaasas.

Ma ei tea mitte midagi alast Piibe maanteest lõuna pool. Seega joonistasin endale vastupäeva ringi Soodla (suletud) kõrtsist raudteeni ja tagasi.

- Metsa- ja kruusteed kuni Mustjõe külani.
- Mustjõe ise. See pole isegi küla, vaid raudteejaam ja kaks maja.
- Mustjõe off-road / maastikusõidu ala. Siin algas just võistlus - AEX motoklubi hooaja lõpetamine. Jäin pidama ja vaatasin, kuidas mootorratturid liivasest mäest üles jooksevad.
- Lumila järv.
- Kruusakaid ja sihte pidi tagasi maanteeni.
- Soodla veehoidla lõunakülge pidi kõrtsini.
Ring tuli umbes 36 km, 3 tundi bruto.

Maastik on seal täiesti reljeefita. Üldiselt kena mets ja raiesmikud. Ala läbivad pikad igavad kruusateed. Sõitsin ise ikka väiksemaid teid ja sihte pidi, vahepeal polnud teed üldse - maastikuratta ja laia rehvi võlu ja lõbu.

Vihm oli nuhtlus. Mu telefon ei tööta niiskest peast. Kusjuures Google kaart veel toimib, aga RMK rakendus üldse mitte. Paberkaarti selle piirkonna kohta mul pole.

Oli keskmiselt huvitav; tahan veel.

2 comments:

Anonymous said...

Käisin kanuumatkal mehega, kes orienteerus ka autos paberkaardiga, kanuus olid kaasas mõned atlase lehed. Tema olukorrast ülevaade oli heas mõttes eriline, üldiselt teadis, kus on ja kuhu läheb, ta mõtles aktiivselt.

20a vana kvaliteetne paberkaart võib olla mõistlik ja odav investeering, pole nii kahju, kui vihmaga laguneb ja võib saada üllatusi:
https://geoportaal.maaamet.ee/index.php?page_id=80&lang_id=1

Nad müüvad ka uuemaid, trükitakse just sinu jaoks, A1 kaart on vist 7.-. See võib vabalt olla plotteri omahinnale lähedane hind.

Kaur said...

Vot see on midagi uut!!
Aitäh!