Saturday, October 25, 2014

Kolga Libahunt

Sügisene "Libahundi jälg" Kolgal, Pudisoo ja Viru raba vahel. Ilm hilissügiselt selge ja karge, rabad jääs, mets raagus ja nähtavus suvega võrreldes suurepärane.

Mudamülka - Meelis Luukas, Veiko & Kaur Virunurm.
128 punkti, koht 37 / 150, jooks linnulennult 26.3 km.
Tulemused - http://libahunt.kutimuti.ee/tulemused_2014_sug/results.htm
Meie võistkond - http://libahunt.kutimuti.ee/tulemused_2014_sug/teamresult_340.htm

Raja planeering - päripäeva ring, algusega loodes. Planeerisime rängalt üle. Tulemus - kaardi lage, lauge lõuna- ja edelaosa jäi tegemata. Meie planeering pidi olema VÄGA ebaharilik, sest 90% jooksime me metsas täiesti üksi.

Stardiülesande jätsime tegemata. Kas viga või ei? Meiega sarnased tiimid said sealt 15 minutiga 5 punkti. Me saime kogu raja peale keskmiselt 21 punkti / tunnis, nii et otseselt viga ei olnud.
Küll aga jätsime stardis võtmata KP23 - unus ära!!! Jobukakud...

Esimene ots oli väga hea, vbl ehk liiga kiire. Veiko vedas ja oli selge, et ta on täna kõige teravam. Ring Kolga ja Pudisoo jõgede juures andis meile tunniga 24 punkti.

Suurem feil oli puude lisaülesanne, KP91. (Siin olime muide esimesed.) No ei leia ja ei oska!!! Kulutasime 30 min ja saime 6 punkti. Siis pikk jooks KP53 peale. Ja siis raba!!! Jääseguses vees sumamine KP 57 ümber pani isegi minu varbad külmast valutama. Liikusime aeglaselt, punkte saime vähe, kiruda palju...

Pool aega (3 tundi) läbi, olime väsinud ja rajavalikud ei olnud enam optimaalsed. Aga ikka oli järgmine tund Pudisoo jõe käärus võistluse efektiivseim. Tund ja 26p, seal sees ka Meelise sooritus redelil. Punkte võtsin siin mina. Koprapesa juures sain jalad jälle märjaks. Eriti naljakas oli KP 54, kus M&V hakkasid 15 meetrit punktist "asimuuti seadma"; mina eesliikujana tõstsin pilgu ja nägin KPd enda ees võsas... KP 45 hindasime kaugusi valesti ja kulutasime veidi aega; aga üldiselt oli orienteerumine lihtne ja täpne.

KP82 - õhupallid - mina viskasin, sain 3/4, ehk jätsin 2 punkti saamata.

Nüüd oli tund lõpuni ja olime alles kaardi kagunurgas. Kahjuks ei osanud me seal suurt peale hakata. Viru raba laudteele ei jõudnud, 44-35-36 punktipilve võtta ei jõudnud, saime viimase tunniga vaid 14 punkti. Hämmastav, et ka päris lõpu lähedal olime täiesti üksi. Viimased KPd 38, 25, 43 - no mitte kedagi polnud. Finišisse 16:55.

Tulemusega rahul? Noh. Koht on minu Libahundi-ajaloo kõige viletsam. Aga rohkem joosta poleks jaksanud - raja lõpuosas kimbutasid krambid. Korra kukkusin ja kohe tõmbas säärelihase tulivalusaks. Kaardi põhjaosa raba tundus vale valik, aga lõunaosa on KPdest hõre ja kuidas sinna üldse saada?

Nii et tulemus on ilmselt aus. Parema jaoks tuleks kiiremini joosta ja täpsemalt orienteeruda, muud midagi. 

Emotsioon? Imetore!!!
Päev sügiseses metsas, heas seltskonnas, kauni ilma ja pideva liikumisega - mis võiks olla parem!
Kõige suurem ohhoo oli keset metsa panga avastamine. Oli ta nüüd Tsitre või Muuksi - ei tea - kahes kohas kerkis võsast üles paene sein. Ootamatu ja ilus!!!

"Libahundi jälg" on minu arust Eesti parim rahvavõistlus. Kes pole käinud - tulge, võtke sõbrad ka!
http://libahunt.kutimuti.ee/, järgmine kord kevadel, ja siis jälle sügisel!

No comments: