Monday, March 2, 2009

Sport, märts

1, P: jääd ronimas Rannamõisas. Vähe füüsilist ronimist, palju köitega pusimist. Jumariga ronisin ja väga ebamugav oli, tuleb seda rohkem harjutada. Ja järgmine kord ei jäta oma slinge autosse!

2, E: Lasnamäel niisama siputamas. Jooksin 5 km ja käisin korraks seina peal (et näpud päris rooste ei läheks). Sain saalis olla täpselt tunni. Nadi, aga parem kui mitte midagi; seegi oli puhas töövõit - kupatasin Alo kell 8:30 voodisse ja jätsin Iida Katile uinutada.

5 km kohta ütleb mu tark kell: 24:18, 373 kcal, 15% fat, HR max 196, HR avg 177. Ma nüüd ei tea, kas see 196 on õige või ei, aga 177 on küll, sest pulss oli kogu aja üle 180. Ja see oli tempo 5 min / km, eks... mis ei ole mingi suurem asi. Brr. Tuleb raamat või treener ette võtta ja tõsiselt mõelda, mismoodi neid numbreid vähemaks saada.

(Treeneri võtmisest niipalju, et ma kirjutasin tollele M.U.-le ja siis ta kirjutas vastu ja siis ma kirjutasin veel ja rohkem pole ma tast kuulnud; küsin homme Kerli käest, et mis värk.)

3, T: Lasnamäel. Tuleb need segatrennid ära jätta ja minna konkreetset asja tegema: kas ronima või jooksma. Eile käisin ja passisin tund aega seina all (sabad!) ja siis natuke jooksin, rohkem igavusest kui trenni mõttes.

Jooksin 12 min ja ei saanud 3 km täis, pool ringi (u 120m) jäi puudu. Keskmine pulss tuli selle peale 187... See ei olnud enam mõnus!

Proovisin enne veel 150 bpm peal liikuda. 150 tähendab, et ma kõnnin, jalgu maast lahti ei saa, kiirus kusagil 7.5 min / km. Võta või jäta, aga tulebki kepikõndi minna.

4, K: Lasnamäel ronimas. Lõpuks ometi üks päris ronimistrenn kah.

6, R: Nõmmel jääseinal, Valdo mahitusel. Ma tahtsingi selle Nõmme torni ära proovida, nii et V pakkumine tuli imeheal ajal. Jää oli just selline, nagu arvasin: kaldus osast võis lihtsalt üles kõndida, vertikaalne oli veidi tülikam. Ja uued kassid töötasid hästi.

8, P: Rannamõisas, aga ronida eriti ei saanud, sest köisi oli vaid paar ja rahvast väga palju. "Trenn" on selle kohta selgelt liialdus.

(kaks nädalat tõbesid ja põdemist)

22, P: 8.4 km sörki Pirital, 52 min, 6:20 / km, keskmine pulss 162 bpm.

23, E: 8.4 km jooksu Pirital, 45 min, 5.25 / km.

25, K: ronimas Lasnamäel. Hea rahulik trenn, ronimine segi võimlemisega. Sain vasakust punasest rajast altjulgestusega üles; oli suht kerge.

26, N: ronimas Lasnamäel. Üksi. Võtsin õhtul lihtsalt poolteist tundi ja vaheldumisi ronisin-võimlesin. Suht efektiivne trenn: koos teistega seinal läheb suurem osa aega julgestamisele ja "sotsialiseerumisele".

28, L: 8.4 km sörki Pirital, 57 min, 6:50 / km, keskmine pulss 151. Allatuult joostes oli pulss ~147, vastutuult ~155. Üllatavalt suur vahe, kusjuures kiirus oli vastutuult väiksem. Järgmine eesmärk on sama maa peale terve tund ära kulutada :)

(Proovisin Iidaga ujumas ka käia, aga see üritus läks vett vedama, sain ujuda vaid 200m.)

29, P: ronimas Lasnamäel. Iidaga. Rohkem auru läks küll Iidaga müramisele, kuid sai veidi ronida ja võimelda ka; jalad annavad igatahes tunda.