Tuesday, August 6, 2024

Kaks nädalat poissmeest


Kati ja lapsed käisid välismaal, mina olin kodus.

a) Söök. Kahe nädala jooksu panin pliidile tule alla kahel korral. Keetsin potitäie mune. Keetsin paki ravioole. Ravioolid oli piduroog, sest käis külaline. Toitusin avokaadodest, soolalõhest, kassile ostetud Pihlaka pasteedist, keefirist. Ma ei saa aru inimestest, kes elavad üksi ja teevad päris süüa. Ma ei viitsi. 

b) Kaal. Vedasin ta vannitoast kööki ja panin keset põrandat. Lootuses, et võtab end kokku ja hakkab vähem näitama. Ei midagi. Konstant. Kaalun rohkem kui iial varem, väga jäle on. 

c) Tööd. Kõik plaanid kodus midagi korda teha lendasid vastu taevast. See-eest käisin kahel korral maal, niitsin nii et higi lendas, korjasin sõstraid, tegin üle 20 purgi moosi (pooleliitrised). Punasesõstra moos, vaarika-mustsõstra moos. 

d) Matkamine. Käisin meresüstaga Tilgu sadamast Kakumäele ja Liivakarile. Sõitsin pika päeva maastikurattaga kodust Kaberlasse. Käisin töökaaslastega aerulauga Aegnal. Mängisin A-ga lauatennist. Viisin I aerulauaga Uljaste järvele. Liikuda sai palju.

Kodus oli veeuputus - ülalt naabril plahvatas veetoru. Palju paanikat ja sebimist, ilmselt tuleb lae ülevärvimine. Enne pere naasmist tegin kodu korda, põrandad prügid pesud jne. Emotsionaalselt on kõik hästi.

"Näe kus voolab!"

16 comments:

mustkaaren said...

Asjalik. Ma ei suuda kyll iial nii palju moosi keeta. Ja kiirpudrud ning riisinuudlid on elupäästja.

Kaur said...

Vaatasin ekstra kella. Teise teoga tegi üheksa purki punasesõstramoosi. Kogu töö võttis poolteist tundi. Selle ajaga puhastasin marjad, pesin ja kuumutasin purgid, pesin ja keetsin üle purgikaaned, keetsin valmis moosi, panin purkidesse, kaanetasin kinni, puhastasin kõik nõud ja köögi. No ei ole raske ega aeganõudev töö.

notsu said...

marjakorjamine ka! ja purkide+kaante väljaotsimine või hankimine.

notsu said...

ma tegin eriti noorest peast kogu aeg üksi süüa, sest nii oli märkimisväärselt odavam (mul oli suur kotitäis kartuleid, teine kotitäis porgandeid ja mingis koguses veel sibulaid). pmst sain ma süüa ka siis, kui mul üldse raha ei olnud, lihtsalt söök koosnes siis peamiselt süsivesikutest, ja esimese raha eest ostsin muna või juustu.

Kaur said...

Purgid-kaaned "on olemas" ja neid ei pea hankima. Kuid marjakorjamine - jah, see on samamoodi elustiil nagu kalal käimine. Mulle õnneks meeldib. Korjan nii oma põõsaid kui metsamarju hea meelega.

Indigoaalane said...

kassile Pihlaka pasteeti :) :) :) #teretulemastklubisse
Veeavarii osas tunnen kaasa. Loodetavasti on vajalikud kindlustused olemas

Kaur said...

Kindlustused on, ja kahju on tegelikult väiksem kui alguses paistis, ainult lae värv. Lubikrohv ja puit võtavad vee sisse ja siis kuivavad ära, see on neil loomulik tsükkel.

KK said...

Kuidas see kaal saab palju olla kui sa nii palju ringi rahmeldad?! Uskumatu.
Moosi ei pea jah tunde keetma, piisab korralikult steriliseeritud purkidest.

Kaur said...

Kaal - eksju!!!

Moosi me ajame kergelt keema ainult.

notsu said...

mu vanades majapidamistes kah lihtsalt oli purke, aga nüüd elan ma korraliku mehega, kes tahab, et majapidamises ei oleks asju, millest ei ole KINDEL, et me neid kasutame. Vaadates oma ema igaks-juhuks-asjade varu, on mul selle üle natuke ka hea meel, kuigi vahel ajab närvi, kui mul just tuleb mingi à la moositegemise tuju ja siis kohe vajalikke tarbeid ei ole.

aga varasematest moositegemise mälestustest on meeles, et põhitüütus oli vahu korjamine.

Kaur said...

Meil on suve alguseks sadakond tühja purki varuks. Kõiki ei kasuta, aga palju üle ka ei jää. Me 50 purki moosi oleme sel suvel juba teinud. Sellest arvestatav kogus on ka ära söödud (rabarber, mis ei seisa) või kingitud. Lahjema moosi purk läheb meil ühe hommikuga ära.

notsu said...

kas sa suhkrut paned retsepti või tunde järgi?

Kaur said...

Pigem tunde. Retseptidele vaatan pilgu peale, aga need on enamjaolt liiga magusad.

mustkaaren said...

Mul on halb vaadata, KUI must vesi teil lae seest välja voolas. Oleks siis juba korralikult tehtud see laepesu ja ka loputatud, nii kaua, kuni vesi suhteliselt läbipaistev.

Kaur said...

Korruste vahel on sada aastat vana liiv ja muu täitematerjal. Ma ei usu, et see vesi oleks kuitahes pika voolamise peale "puhtaks" muutunud.

mustkaaren said...

Oleks, lihtsalt vaja oli veega koonerdada.
Ma aeg-ajalt puutun ja saan ise yle kere selliste ainetega kokku ja see muuhulgas mõjutab huumorimeelt.