Wednesday, May 18, 2022

Polar Grit X - kell ja rakendus ja veeb

Kirjutis jaanuarist 2021:

Ma võiks pikalt ja laialt vinguda Polari kella, rakenduse ja veebi üle, aga pole mõtet.
Kogu mu hala oleks kokku võetav ühe lausega - "palun tehke lihtsamaks".
Kõik need kolm on täis täiesti napakaid ja kasutuid asju.
Mis peidavad ära selle vähese, mida päriselt vaja on.
Või siis ei ole seda vajalikku üldse tehtudki.

Kokkuvõttes - ei meeldi.

Kell ei meeldi ka füüsiliselt.
Ekraan on liiga tume. 
Esimene reaktsioon seda nähes oli "kust heledamaks saab". Ei saagi - ja väiksemat teksti (tume tekst tumedal taustal???) ei näegi lugeda. 
Kell ise on liiga kobakas.
Rihm on imelik. Käe peal pikemalt kandes on vastik tunne.
Ma ei taha seda kanda hetkegi kauem kui "treeningu" jälgimiseks vajalik.

Mis mõttes ei suuda Polari app telefoni gps abil ise mu teekonda salvestada?
Kas te loodate, et mul on kell kogu aeg käe peal või mis?
// Selgub, et salvestamise jaoks on Polaril ERALDI RAKENDUS. Idioodid. //

Jube raske on leida tasakaalu lihtsuse ja paindlikkuse vahel.

2022 kevad: 

Andsin Polari tagasi ja ostsin asemele odava Garmini. Garmin on väiksem ja lihtsam, seetõttu parem. Aga üldiselt on samad hädad. Nii kell mobiilirakendus kui connect.garmin.com on täis mingit kasutut pahna. Strava - sama. Mida kõike nad minu kohta välja ei mõtle!!!

Päriselt kannan ma käe peal igivana Polari mitte-nuti kella. See on lihtsalt kõige mugavam. Ja no kui vähegi võimalik, ei kanna ma kella üldse. 

12 comments:

Jim Beam said...

Nutikellell peaks maksma kuskil 30€ sest kui sa selle ostad, siis nädalapärast oled nagunii tüdinenud. Haigetel on vaja monitoorida, aga see teeb terve inimese haigeks muidugi proovima peab. :)

TT said...

Tuttav tuleb ette ainult veidi erinevate variatsioonidega Fitbiti puhul. Minu lootus, et sisuliselt ainult spordikelladele suunatud tuntud nishifirma peab pakkuma kvaliteetsemat kraami kui üks suur suva elektroonikafirma ja seda 3X kallima hinna juures ei pidanud paika. Huawei vana band3 pro pakub kõike mis vaja ja natuke rohkemgi: äärmiselt täpset GPS'i, piisavat patarei elu ja väga mõistlikku ning mõistetavat äppi. Lisaks väike, mugav kuid piisavalt suure ekraani ja kirjadega, ka päikese käes loetav. Fitbit Charge 5 ei saatnud tagasi puht laiskusest. Joostes, matkates, rattal kannan mõlemaid - lihtsalt huvitav võrrelda ja näha kuivõrd erinevaid numbreid need annavad.
P.S. Fitbiti rihma all läks nahk randmel hauduma kui jätsin kaheks ööpäevaks peale.

Arne said...

Aga mida päriselt vaja on?

Kaur said...

Päriselt nagu polegi midagi vaja...

Ma enam jooksutrenne ei tee. See tähendab, et ma ei pea liikumise ajal kella lugema. Mis tähendab, et jääb järele vaid registreeriva sensori funktsioon. Kus ma matkasin, kus ekslesin, kui kaua kusagil udutasin?

Ujun ma ka ja seal on ka kell mõnikord lõbus käe peal kanda.

Lisaks on mõnikord vaja ka päris kella ennast.

Garmin seda kõike enam-vähem teeb ka. Ainult et ebamugav on. Nupud on täiesti suvalised, ilma igasuguse loogikata, pmst ma vajutan suvalisi asju suvalises järjekorras, kuni saan soovitud tulemuse. Mu eelmine garmin on konkurentsitult kõige idootsema UI-ga vidin, mida ma iial näinud olen. Nii et Garminil on ka mingi oma järjepidevus siin. "Teeme idiootse UI-ga asju." Või siis teeme sellist UI-d, mis minu mõistusega ei haaku.

Polari kelladel on vähemalt nupud loogilised.

Aga põhi häda kelladel on tahtmine randmelt pulssi lugeda. See tähendab, et kellad peavad olema tihedalt vastu rannet. See mulle ei meeldi. Mis tähendab, et ma ei taha neid kanda rohkem kui hädapärast peab. Mis tähendab, et nad vedelevad kusagil riiulis ja aku on tühi. Nii et nad ei ole vajadusel võtta. Alati peab ette mõtlema "ma tahan homme sõitma minna, peab täna kella laadima panema". Nõme.

Ma ÜLDSE ei saa aru inimestest, kes kannavad nutikella ka kodus või öösel. Jäle.

Arne said...

Põhimõtteliselt iga kell siis peaks sobima. Ilma optilise andurita kellasid vist ei tehtagi enam. Aga nad võiks osata tavalist pulsivööd kasutada, kui soovid, et kell randme peal lõdvalt oleks. Iseasi, kas see pulsivöö üle kere mugavam on. Coros Pace 2 on väga kerge. Kas ta loogiline ja ergonoomiline on ei tea.

Kaur said...

Noh, ekraani võiks ikkagi lugeda saada... jne.

Üldiselt ajab ka telefon asjad enam-vähem ära.

Mind vihastab, kui tehnoloogia liidesed ei ole mugavad. Kas siis tõesti ei suuda Garmin välja mõelda loogilisi nuppe? Või Polar teha loetavalt heledat ekraani? Või kestahes lihtsat, mugavat mobla-äppi?

Sellele viimasele on muidugi vastus olemas ja see on "ei". Endomondo proovis. See oli just see mida mul vaja. Aga näe - pankrotti läks. Ju siis ei ole võimalik.

313 said...

Mul on vaja mais samme lugeda (endiselt ma ei nõustu, et samm on mõõtühik, aga katsu seda tänapäeva helvestele selgeks teha) ja tuli meelde, et elisa andis mulle tasuta hungveipingi spordikella (huawei watch gt). loeb samme ja muid asju ka ja möliseb minuga regulaarselt, et ma vähe ja valel ajal magan. mulle meeldib. seni. kuna ma mõnda aega norm asju pole saanud teha, siis motiveerib kapaga (aitäh, tööandja!) ja mul on hea meel, et sobiv vidin oli olemas. pealegi tasuta, sest see siduv 2 aastat koos elisaga on täiesti ok. kui muud trennid tulevad, siis vaatame, mis ta ütleb. tglt eilset vee peal liikumist ei tulnud pähe mõõta.

Kaur said...

Nojah, ma ei kavatse enda külge kinnitada ühtegi asja, mis mõõdaks, kui kaua ma magan :)

Ma olen tolle Garminiga piisavalt rahul - töötab sensorina küll. Vaatan kella / rakenduse / veebi imelikkusest lihtsalt mööda. Ikka parem kui Strava, mis on täiesti jabur - või õigemini üritab minust rattasportlast kasvatada. See oleks okei, kui ma oleks 15 aastat vana, aga ma olen 52.

Tahaks mingit vanade, leebete inimeste spordividinat ja softi.

Kaur said...

Teiselt poolt. Mu kell (riiulis) just võpatas. Vaatasin - ta ütleb mulle, et Youtubes juhtus miski. Minusse üldse ei puutu. Youtube tavaline veebirakendus näitab mingit punast kellukest, mida ma täiega ignoreerin. Aga kell saab selle info kuidagi kätte ja siis ehmub.

MA EI TAHA.

Miks türamuse pärast peaks ma kandma käe peal asju, mis mulle täiesti suvakaid reklaame suva ajal ette topib?

Ilmselt saab seda kuidagi vältida telefoni seadetega mängides. Aga miks ma ikkagi üldse peaks? Kuidas üldse tuleb spordikellal mõte mingit laulu-veebi-saidi asja edasi kuvada?

Ehk - ma lihtsalt ei taha nutikella ja kõik. Ja küsimus "millist nutikella ma täpselt ei taha" on juba sekundaarne ja kasutu.

313 said...

Nonii, hungveiping muutus veel sümpaatsemaks. Ta suhtleb ka telefoniga, kui vaja, aga mingit suvalist jama, reklaami või pilte, mida kellegi kass teeb, ta mulle ette söötnud ei ole. Ainult seda, mida ise teen ja tahan mõõta. Ja ega ta ei pea magamise ajal ka üldse käe peal olema, lihtsalt uus ja huvitav asi. Btw, normaalne näeb välja ka, osade kellade disain on ikka jumala pekkis. Mul on muidugi kahju sellest, et 1) endomondo tapeti maha 2) uut gepsuta vanakooli kella ilmselt ei saa enam kuskilt, kui vanad maha koolevad.

Kaur said...

vanakooli kellasid ikka saab, näiteks sõber Jaanus võib teha sulle ühe :)

Arne said...

Tehakse ikka: https://www.sigmasport.com/en/produkte/wearables

Kusjuures siin on ka träki salvestav variant olemas.