Thursday, January 20, 2022

Suusatalv

Suusatan pea iga päev, kui ilma on. Ja üldiselt on.

Haraka raba

Kiirust ja jõudu on vähe, kõhtu palju. Kiirem Kõrvemaa 19 km on seni vist poolteist tundi. Harku 8 km ring tuli eile alla 32 min (4 min/km), mis on minu kohta okei, aga võiks veel parem olla. 

See-ees ostan tohutult asju kokku:

  • Uued klassika-suusad. "Nahkadega" Fischerid. Üsna head, peavad ja libisevad normaalselt. Ainult teatud kaldega nõlvast ei lähe üles. Peaks sidemeid veidi ettepoole nihutama - ehk aitab. 
  • Uued uisu-suusad. Madshus mingiasi. 
  • Uued uisu- ja klassi-kepid.
Samas on kasutusel ka vanad Atomicu uisusuusad. Vaheldumisi külm ja sula tähendab jäist rada, kus ei ole mõtet uut suuska retsida.

Vanadus on kallis lõbu. Nimelt leidsin pööningult veel ühe paari uisusuuski. Samuti tuttuued. Imestasin. Selgub, et olen nad aasta tagasi ise ostnud. Nii et selle aasta uued uisukad on lihtsalt topelt. Pähh. :( 

Õnneks lähevad asjad katki ka. Kõrvemaa 19 km rajal murdsin suusakepi. Ja täna (19. jaanuaril) tuli samas suusa küljest side lahti. Üks kord sain 2 km tagasi sõita ühe kepiga, täna - 4 km ühe suusaga (teine tilpnes jala küljes ja libises, kuid tõugata sellega ei saanud). 
Katkine suusk Orgi mäel

Uisu-tehnika on mul olematu. Nüsin suusa serva peal, mis tähendab, et jalg on kõver ja kogu keha "X" kujuliselt väändes. Peaks olema H kujuliselt :) Tulemus on jalgade kramp ja kiire väsimine. Nii et enamiku tööd teen käte tõukega. 

Lapsed on kõik samuti suusatamas käinud, kui vähem kui mulle meeldiks. 

Suusamatkame: 
22. detsembril Hara rabas Lahemaal
22. jaanuaril Laukesoos ja Seli soos

23. jaanuaril sõidan esimest korda "Presidendirajal" Aegviidult Jänedale. Paks värske lumi, imeilus. Liikumine on muidugi aeglane

24. jaanuaril sõidan Glehni pargi ringi - 2.x km - läbi ainult käte jõul. Kõik tõusud ka! Üldse sõidan sel õhtul 11 km, sellest enamik ainult paaristõugetega.



9 comments:

Anonymous said...

See on huvitav, et siin blogis ei räägita kunagi toitumisest. Paistab, et blogiomanik liigutab regulaarselt, aga kuskilt müstilisest kohast ilmub välja väike kuradike, kes ütleb, et võta veel, see on viimane kohuke. Iga paari tunni tagant. Vähemalt selline pilt kerkib silme ette.

Ometi paistab, et inimene on süstemaatiline. Mis see siis ära pole leida mingi toitumisviis, mis kõhtu vähendaks, olgu selleks siis Fitlap või keto. Kust allikatest energia sisse pannakse - kalorite protsendina näiteks nädala lõikes süsivesikud/valgud/rasvad?

Kuidas jaotub ärkveloleku jooksul? Kas õhtuti toimub suurem orgia või kolm kommi tunnis või pigem hommikuti suurem hunnik?

Vabandust teemapüstituse pärast.

Kaur said...

Kaur Virunurm on minu nimi :)
Anonüümselt kommimine on ok, ma lihtsalt ütlen, puhuks kui sa ei tea.

Jah, teemapüstitus on kohane ja diagnoos kohukeste asjus õige. Ma magan liiga vähe, söön liiga palju ja sõidan autoga liiga kiiresti. Üks neist või kõik kolm mu enneaegselt tapavad.

Lapsed tegid just vahvleid, lähen vaatan, kas mulle ka midagi jäi :)

Kuukala said...

Mis mõttes siin toitumisest ei räägita? Anonüümne pole korralikult lugenud :) Matkatoitumisest on päris korralikke ülevaateid siin kuskil ;)

Kaur said...

On palju asju, millest ma siin ei kirjuta. Avaliku päeviku teemad ja nende kajastus on minu enda valitud ja seetõttu väga kallutatud. Mul ei ole mingit eesmärki siin iseendast või oma elust ausat ülevaadet anda.

Pigem näen ma päevikut nagu mälutehnikat. Ma panen kirja asjad, mis on toredad ja minu arust meenutamist või sõpradele jagamist väärt. Lugejana näen eeskätt iseennast kümne aasta pärast. Jamad või hädad mõtlen läbi (nagu me kõik), aga jätan kirja panemata ja seeläbi vajuvad nad unustusse. Enesepettus? Jah.


Käisin suusatamas, lapsega. Pirita rajad on hetkel lumised, sisse ajamata ja päris toredad. Lähen siis vaatan, mis on seis kohukestega :)))

Kuukala said...

Ma leian see on väga eluterve suhtumine. Nii päevikuga kui suusatamise ja kohukestega. 🙂

mustkaaren said...

Ilus punane suusk, uued kruvid sisse ja minek!
Ma panen vahest harva lastest järele jäänud suusa alla ja teen hoovi ymber väikese tiiru. Kohevamas lumes on lõbus mässata, aga tydimus tekib ruttu. Siledamal pinnal on ylimõnus lendamise tunne sisse saada, kahjuks on need lõigud lyhikesed. Ja teisele poole Maakonnakeskust ma lendamisetunde järele sõita ei viitsi...
Kohuke, pähh. Praetud lillkapsas sojakastmega, kiievi kotlet, veits karamellistunud mulgikapsas, nämm!

mustkaaren said...

(Teisel pool Maakonnakeskust on Haanja spordikeskus ja värgid)

Rajani Rehana said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Rajani Rehana said...
This comment has been removed by a blog administrator.