Wednesday, July 7, 2021

Rootsi mäed ja meie lapsed

Kesk-Rootsi mäed, Helags ja Sylarna.
9 päeva reisi, 5 päeva matka.
Kolm täiskasvanut + kolm teismelist.
Lumi, sääsed, vahvlid, põhjapõdrad.
80 km.
Kõrgeim koht - Helagsi tipp, 1797m.

Päevik:
https://sites.google.com/site/kurinurm/muud-matkad/2021-kesk-rootsi-m%C3%A4gede-lastematk




6 comments:

Epp said...

Issand, kui äge!!
Teie ikka oskate.
Lugesin matkapäevikut ka.

TT said...

Eestisse tulemise peale mõeldes ei adu, et ka siin on ju tänapäeval igavesed ägedad mäed ja tõepoolest metsik loodus suht lähedal. Ju ikka see nõuka aja taak alateadvuses, et vabalt saab liikuda vaid ida poole :P

Põhjapoolsete alade kohta ei tea aga Kanadas meie matkapiirkonnas (tuhatkonna kildi raadiuses) surevad "pisinärilised" (pean silmas sääski, parme, kihulasi ja musti kärbseid mitte hiiri ;) ) suve teiseks pooleks enamasti maha, sest ei kannata kuumalaineid välja. Seega Augusti teine pool ja eriti september parimad ajad matkamiseks. Ilmad pole liiga palavad aga vesi veel suvesoe.

notsu said...

TT, ma vaatan praegu Tartuski, et haruldane lugu, võin öösel ilma sääsevõrguta uksi-aknaid pärani hoida ja null sääske. Vedelesin eile õhtul poolpaljalt verandal, nagu söödaks pandud, ja null sääske.

See-eest on parmud. Ujud jões, ei saa pead liiga pikalt vee alt välja jätta, parm juba luurab.

Kaur said...

Epp - aitäh :)

Skandinaavia mägede ja septembri kohta on väga vastukäivat infot. Ühed "siis ainult sajab ja sa ei saa ühestki jõest üle ja jube külm ja vastik on", teised "ruska ja ilus ja värk". Mine võta kinni. Norra grupist (friluftslivet) küsisin, ei saanud selgemaks.

umahuuv said...

Mulle meeldib su sõnakasutus. Lihtne ja tabav, võluv.

Kaur said...

No aitäh :)

Ma proovin lobiseda nii lühidalt, et lugeja ära ei väsiks. Matkapäevikute lugemine on tüütu, kui just ei ole ise samas kohas käinud. Siis on aga huvi! "Kuidas nad sealt jõest üle said? Kas looduskaitse inspektori käest trahvi said? Kas liustik oli kaetud või avatud?" ja nii lehekülgede või ekraanitäite kaupa :)