Tuesday, July 10, 2018

Pilates

Eelmise sissekande rattasõit tegi seljale liiga - külmetasin ära või sain koormust liialt, igatahes hakkas valu. "Närvipõletik", mis see ka poleks. Päris pikalt oli päris paha olla.

Paranemise soodustamiseks käisin Pilateses.
Privaatrenn.

Muljed?
Treener - sümpaatne, koht - kodulähedane ja kena.
Harjutused - suht tavapärased. Võimlemine ja venitamine koos õigesti hingamise ja veidi kummaliste asenditega. "Saba sisse, õlad alla" vms. Sellest ei saanud ma eriti aru.
Aga harjutused ise on suht need, mida ma 2009 aastal taastusravis sain.
Ja mida ma mõnikord (liiga harva) ise teen.

Kas Pilates aitab mu närvipõletiku vastu?
Ma väga ei usu.
Ma isegi ei tea, kas mul on parem selg "rahule jätta" või tasapisi liigutada.
Ja niisama võimelda oskan ma nagu ise ka...
Tuleb vaid aega võtta.

3 comments:

Anonymous said...

Istumine teeb inimesele halba, nii seljale kui mujale, proovitud. Minul on (ka) seljaga jama, tõstsin kunagi tööl raske kolaga ära.
Nüüd tõusen tööl regulaarselt püsti ja liigutan, paar korda päevas venitan ennast, vist isegi olen teinud puhketoa vaibaga põrandal harjutusi. Ühes kohas, Pärnu mnt / Tammsaare ristil oli maja väljas tuule eest kaitstud lai evakuatsiooni trepp, vahel pauside ajal kõndisin näiteks 10-20 korrust.

Mind aitas taimer arvutisse, mis ei lase järjest üle 55min arvutit kasutada. Kui tahad, võin üritada leida tarkvara nime, mac-le oli hea, win oli oluliselt halvema UXga, aga töötas kah. Need 5-10min ei ole mingi kaotus ja kes arvab teisiti, see mingu p. Istuvat tööd tehes on sul minu teada isegi õigus ja kohustus teha pause.

Loodan, et saad seljavalust lahti.

J.

TT said...

Eelmine kevad tegin suusatades enda arust õlale või kaelale, spetsi väitel selgroole haiget. Päris rõvedalt valutas, mõned ööd ei saanud magadagi. Käisin massaazhis kah, seal soovitati venitusharjutusi. Ausalt öeldes takkajärge tundub, et ainus abi mida sain oli soovitus mitte soojaga vaid hoopis jääga valutavat kohta katta. Võttis paar kuud enne kui täitsa korda sai. Niipalju siis seljanärvi valu ravimisest. Samas on ilmselt iga vigastus individuaalne, mõistlik asjatundja nõu kuulda võtta ja sõltuvalt tulemustest neid järgida või mõne teisega üle konsulteerida.

Rents said...

Saba sisse tähendab tglt kannilihased pingule ja puus ette.