Tuesday, May 12, 2015

Harku MTB algajate trenn

Tervisesport korraldas Harkus MTB-trenni. Algajatele. Mulle sobib! - ja läksin kohale. Ootasin kerget trenni; eelmise päeva puudeistutamine + 14 km jooksu olid selgelt jalgades.

Kohale saamisega läks hellalt. Pidin tulema autoga. Kuid kesklinnas oli sihuke ummik, et parkisin auto tasulisse tsooni ära ja lendasin rattaga täie kiirusega Harkusse. Jäin 2 min hiljaks ja sain kere nii kuumaks, et higi voolas prillidele. Metsas oli esimesed 10 min sõita täitsa piin - no ei näe noh, prillid märjad!

Seltskond oligi algajad. Paar minu moodi tünjat onklit, mõned plikad ja noormehed, gruppi vedamas sümpaatne velotšikk. Aga kerget trenni küll ei antud. Tõmmati kohe metsa vahele, tempo üles. Muidu polnuks mul häda, aga need prillid!
Millalgi viskasin prillid tasku ja siis läks mõnusaks.

Tähelepanekud:
- juurikatel ja niisama ebatasasel maal saan enam-vähem hakkama
- tõusud on ok. jõudu ja tasakaalu on nii palju, et ma ei karda enam keset tõusu ümber kukkuda. seega saan üles küngastest, mis aasta eest olid võimatud
- väiksemate kraavide ja laskumistega - sama
- suuremaid kraave ja järske laskumisi kardan täiega. hea sõitja lendab sajaga läbi, mina löön põdema ja tulen rattalt maha. no ei julge noh!!! kas mul on puudu oskusi? või nooruslikku uljust? ei teagi.
- korra kukkusin, lai lenks jäi võssa kinni ja tõmbas ratta ees risti. vajusin pehmelt mudasesse samblasse, jäin terveks ja ratas kah.

15 min enne lõppu lakkas käiguvahetus toimimast. Kett tagant suurtele hammakatele ei läinud. Miks - ei tea - midagi vahel küll polnud. Nikerdamisega sai toimima, a grupp oli seks ajaks eest kadunud. Mis siis ikka, sõitsin niisama.

Pärast ametlikku lõppu sõitsime Elega kodu poole ja no muidugi oli vaja talle Trummi mägesid tutvustada. Ühel sellisel vahetasin käigu üle ja tõmbasin keti vahele. No ei tööta see SRAMi käigundus, ehkki on edev X0 :(

1:30 rajal
1:20 linnas / Nõmmel
Kokku 38km
Endomondo track

Teistega sõita on hea. Saad mugavustsoonist välja. Näed, mis sul puudu on. Isegi läbikammitud Harku metsas leiad mõne uue raja. Tahan veel!



2 comments:

Arne said...

Kontrolli üle kas raamikõrv sirge on. Kui kukkusid ja siis tagant suurele ei vahetanud ja siis nikerdasid ja siis keti üle viskas, siis tõenäoliselt on raamikõrv kõver ja regullisid paigast ära käiguvahetuse.

Ütlevad, et laskumiste võtmine on kõrvade vahel kinni. Kõrvadevahelist tasub väga rahulikus tempos treenida selles osas. Harku metsas on palju mitmeid kohti, kus laskumist võtma õppida.

Unknown said...

Tuleb tuttav ette, ise proovin omal käel.Vanus ka pea 50 ja kaal 95 mis kasvu kohta a1,76 liiga palju. Sai Rõuge MTB rada proovitud, laskumisi ei kartnud aga ega lauluga läbi ei tuhisenud. Pigem olid väiksemad tõusud rasked võl siis ratas käekõrval.