Thursday, April 23, 2015

RAM - Voorand - Üleoja

Mina: "Lavatäis suuri mehi ja üks nõrk naine?"
Iida: "Kadri Voorand küll nõrk ei ole!"
Mina: "Et siis tugev naine ja nääpsud mehed ümber?"
Ja nii oligi.

RAM + Kadri Voorand + veel mõned esitavad Olav Ehala (*) laule.
Estonias.
Kati, Iida, mina.

Kontserdi esimene pool. RAM esitab Olav Ehala koledamaid laule, üsna igavas seades ja säratult. Une võttis silma! Korra kobis lavale ka prl Voorand ise. Mehed on maotult mustas, Kadri -  valges, napis ja rohket büsti rõhutavas kostüümis. Laulmises ta eriti ei osale, aga teeb korra oma leivanumbrit - laseb vokaali ja instrumendi koos loopima. See ei tundu olema kontsert, vaid populaarse lauljanna powertripp. Vaadake, panin rahvusmeeskoori oma pilli järgi tantsima, tehke järele! (**)

Teine pool oli lõbusam. Lisandusid kitarrid ja löökpillid. Kadri tuli ise laulma. Ja mitte ainult laulma, vaid oma iseloomulikul viisil kõõrutama. Tõsi, nüüd tekkis jälle küsimus, et miks see RAM seal laval on, pillid ja solist(id) tapsid koori üsna ära... Aga viimastel paladel saadi tasakaal taas paika, koori oli kuulda ja koostöö sujus. Ja vokalistina on KV tõesti super! Tekkis säde, mida esimeses pooles polnud, laulu rõõm tuli lavale ja sealt saali.

Ka lisaloo laulis KV üksi. RAM seisis ja kuulas iseenda kontserti pealt. Mikk Üleoja nihkus vaikselt oma lauljate sekka...

Kokkuvõtteks: poole lühem kontsert oleks olnud ühtlasi poole parem. Ja KV, olgu nii popp kui tahes, soolotsegu vähem.

(*) Olav Ehala oli ise ka saalis. Ma loodan, et talle meeldis, mis ta lugudest tehtud oli :)
(**) Tegelt valis RAM Voorandi, mitte vastupidi - http://www.concert.ee/voorand-ram-ehala.

No comments: