Monday, June 11, 2007

Öö Xdream Otepääl

Otepää öö-Xdreamil jäime kurvalt lõppu, meist saba pool oli vaid 3 naisvõistkonda ja SI-pulga ära kaotanud Gammakad. Aga muidu polnud viga :) Kanuusõit ilusal öisel järvel oli ilus, märg etapp soojas Pühajärves etteoodatult märg, pime mets mõnusalt mudane, ülesronimine Seinamäest ja Väike-Munamäest parajalt järsk. Aga Tehvandit jälestan ma kogu edasise elu. Polnud seal varem iial käinud ja ka seekordne oli viga.

Tehvandil oli finishieelne lisaülesanne. Oli vaja mälu järgi orienteeruda, õpid kaardi & punktid stardis pähe ja siis võtad. Kui maastik tuttav, siis oli see lapsemäng, pidi vaid natuke jooksma. Aga minul võttis küngaste ja miljoni teega maastik pildi täiesti eest ära: kaardi ja reaalse maastiku vahel ei tekkinud mingit sidet, mõõtkavast aru ei saa, ja kogu teederägastik toimis orientiiri asemel lihtsalt segava läbuna. Masendav. Siin oleks orienteerumisoskus VÄGA abiks olnud! Aga selleks ajaks olime ligi 10 tundi rajal olnud, mõistus oli juba piisavalt väsinud. Lõpuks võttis Eve punktid oma peaga paaegu üksi ära, mina sörkisin tal lihtsalt nukralt sabas. Aega kulus üle kahe tunni... paremad tegid sama paarikümne minutiga. Pähh.

((Ah jah, muidugi tuli ka meile pähe mõte kaarti telefoniga pildistada, aga loobume sellest kui kõlvatusest ilma pikema arutluseta.))


Juunikuu ööd on tõesti valged, aga lampi läks vaja ikkagi kõigil - kaardi lugemiseks. No ja metsa all kah.