Rabarberimoos
Mu lemmikmoos on rabarberi oma.
Värske, mõnus, seda on väga kerge teha ja keegi teine ei söö.
Retsept:
- 2 või 3 osa rabarbereid
- 1 osa suhkrut
Rabarberid tuleb üle loputada ja seibideks saagida (noa või köögikombainiga).
Poti põhja natuke vett. Rabarberid ja suhkur peale. Kuumutada kergelt segades keemiseni. Keeta pole vaja.
Purki ei ole rabarberimoosi mõtet panna panna - maitse kaob ja värv läheb koledalt halliks.
Aga värskelt on väga hea!
Värske, mõnus, seda on väga kerge teha ja keegi teine ei söö.
Retsept:
- 2 või 3 osa rabarbereid
- 1 osa suhkrut
Rabarberid tuleb üle loputada ja seibideks saagida (noa või köögikombainiga).
Poti põhja natuke vett. Rabarberid ja suhkur peale. Kuumutada kergelt segades keemiseni. Keeta pole vaja.
Purki ei ole rabarberimoosi mõtet panna panna - maitse kaob ja värv läheb koledalt halliks.
Aga värskelt on väga hea!
10 comments:
Minu lemmik on soolane rabarberi moos (?)
hautan küüslaugu, sibula ja rabarberi pehmeks. Killukese võiga. Maitsestan vastavalt tujule
tüümiani, ingveri, tšilli, piparmündi vms. Suhkrut maitseks.Soola ja pipart.
Kui väga palju suhkrut ei taha, siis porgand ja õun ja isegi tomat mahendavad. (Need lähevad siis päris alguses koos sibulaga)
Suvise kana või liha või kalaga super. Nii kastmeks kui ka marinaadiks.
Ma üleelmine aasta tegin koos apelsini ja mingi maitseainega (kardemon?). Jube hea tuli. Aga mitte keegi ei söönud. Ma ise ka ei tahtnud. Jään puhta rabarberi juurde. :)
Ja seda tegin ka:
https://kurinurm.blogspot.com/2012/07/rabarberi-jaatis.html
See sinu "soolane moos" on minu arust "chutney".
https://www.tasteofhome.com/recipes/rhubarb-chutney/
Me ei tee "suvist liha ega kala". Ei viitsi lihtsalt. Mõnikord käime kusagil, kus keegi teine teeb... aga seda ka jube harva.
Mul teeb naabrinaine rabarberimoosi, mis purgis väga hästi säilib, maitse ja värv ja puha. Tahad, ma küsin talt, mis nippi ta kasutab?
Jaa, palun küsi.
Aitäh :)
Avastasin sel suvel rabarberimahla. Moosi keeta ei viitsi, mahla teen küll ka keetes, aga ei mingit koorimist ega hakkimist.
Kohe tarbimiseks, ja kui otsas, siis uus tegu.
Me teeme siirupit. Talvel on see väga populaarne jook, kõlbab külla kingituseks kaasa võtta jne :)
Moosi jaoks - koorida pole vaja, jupitamine on aga väga kiire töö nii noa kui kombainiga.
Ma keedan vahel väikese veega rabarberitükid natuke plagamaks ja siis teen mingi ilusamat värvi siirupi (on olnud maasika, on olnud kirsi, on olnud mustsõstra), skyri või kefiiri vms hapupiimalise ja vahukoorega tarretiseks. Vahel olen ka sidrunikoort hulka riivinud.
Epp saatis naabrinaise retsepti, mis oli super keeruline, aga põhiline iva oli sidruni lisamine.
Post a Comment