Thursday, June 25, 2020

Rabarberimoos

Mu lemmikmoos on rabarberi oma.
Värske, mõnus, seda on väga kerge teha ja keegi teine ei söö.

Retsept:
- 2 või 3 osa rabarbereid
- 1 osa suhkrut

Rabarberid tuleb üle loputada ja seibideks saagida (noa või köögikombainiga).
Poti põhja natuke vett. Rabarberid ja suhkur peale. Kuumutada kergelt segades keemiseni. Keeta pole vaja.

Purki ei ole rabarberimoosi mõtet panna panna - maitse kaob ja värv läheb koledalt halliks.
Aga värskelt on väga hea!

10 comments:

Indigoaalane said...

Minu lemmik on soolane rabarberi moos (?)
hautan küüslaugu, sibula ja rabarberi pehmeks. Killukese võiga. Maitsestan vastavalt tujule
tüümiani, ingveri, tšilli, piparmündi vms. Suhkrut maitseks.Soola ja pipart.

Kui väga palju suhkrut ei taha, siis porgand ja õun ja isegi tomat mahendavad. (Need lähevad siis päris alguses koos sibulaga)
Suvise kana või liha või kalaga super. Nii kastmeks kui ka marinaadiks.

Kaur said...

Ma üleelmine aasta tegin koos apelsini ja mingi maitseainega (kardemon?). Jube hea tuli. Aga mitte keegi ei söönud. Ma ise ka ei tahtnud. Jään puhta rabarberi juurde. :)

Ja seda tegin ka:
https://kurinurm.blogspot.com/2012/07/rabarberi-jaatis.html

Kaur said...

See sinu "soolane moos" on minu arust "chutney".
https://www.tasteofhome.com/recipes/rhubarb-chutney/

Me ei tee "suvist liha ega kala". Ei viitsi lihtsalt. Mõnikord käime kusagil, kus keegi teine teeb... aga seda ka jube harva.

Epp said...

Mul teeb naabrinaine rabarberimoosi, mis purgis väga hästi säilib, maitse ja värv ja puha. Tahad, ma küsin talt, mis nippi ta kasutab?

Kaur said...
This comment has been removed by the author.
Kaur said...

Jaa, palun küsi.
Aitäh :)

tegelinski said...

Avastasin sel suvel rabarberimahla. Moosi keeta ei viitsi, mahla teen küll ka keetes, aga ei mingit koorimist ega hakkimist.
Kohe tarbimiseks, ja kui otsas, siis uus tegu.

Kaur said...

Me teeme siirupit. Talvel on see väga populaarne jook, kõlbab külla kingituseks kaasa võtta jne :)

Moosi jaoks - koorida pole vaja, jupitamine on aga väga kiire töö nii noa kui kombainiga.

notsu said...

Ma keedan vahel väikese veega rabarberitükid natuke plagamaks ja siis teen mingi ilusamat värvi siirupi (on olnud maasika, on olnud kirsi, on olnud mustsõstra), skyri või kefiiri vms hapupiimalise ja vahukoorega tarretiseks. Vahel olen ka sidrunikoort hulka riivinud.

Kaur said...

Epp saatis naabrinaise retsepti, mis oli super keeruline, aga põhiline iva oli sidruni lisamine.