Thursday, June 9, 2011

Uued saapad: La Sportiva Eco FC 4.0 GTX

!!! KÕIK ALLJÄRGNEV ON VANA INFO,
!!! SAAPAD LÄKSID POODI TAGASI
!!! JA SAIN SEALT HOOPIS MINGID MUUD.

Üle-eelmised saapad (2007) olid La Sportiva Thunder. Nendega enam mägedesse ei saa - pärast suusamatka hakkasid vett läbi laskma. Niisama talvesaabasteks sobivad, kuid pikalt mägedesse ei kannata. Ja jäikus, mida ma pärast ostmist kiitsin, läks ajaga täiesti allavett.

Eelmised (sügis 2010) olid Garmont (vist Nebraska). Ostsin meelega võimalikult jäigad saapad. Kassidega on head, ronida on hea, jääl-lumel on head.
Aga! - ei sobi jalga. Päka kuju on minu jaoks vale ning saabas surub varvastele peale. Päevakese kannatab nendega olla, aga siis järgmisel päeval enam jalga panna ei taha. Sissekandmine ei aidanud - saabas ei muuda ennast jala järgi mitte vähimalgi määral.

Meel on kurb. Saapaid on kodu täis, aga matkama minna ei kannata. Mida teha? Riskida ja minna küngastele tehniliselt super, kuid ebamugava saapaga? Osta uued? Millised siis?

Pärast pikka nuputamist ja proovimist tuli poest kaasa paar La Sportiva Eco 4.0 GTX saapaid.



Erinevalt eelmisest kahest paarist on need matka-, mitte mägimatka-saapad. Pehmed. Tald on õhuke. Osa pealset on tekstiilist. Kassidege käimise kohta hoiatatakse, et polevat hea. Ronida nendega ilmselt ei saa, jäigemat talda vaja. Matkasporti kutt hoiatas, et kõrgele nendega ronida ei tasu...

Eks näis, kuidas kannatavad!

No comments: