Tuesday, February 3, 2009

Sport, veebruar

1, pühapäev: Kurtna xdream. 6:30 lumes jooksmist ja sumamist.

2, esmaspäev: 20 km suuska. Nõmmel / Harkus, tänu Allari propagandale. Jäine, a ikkagi mõnus.

Mõõtsin, et suusatan suht sama kiiresti kui jooksen: pingutades ja ideaalsetest tingimustes (lauge uisurada) tuleb 4:30 kilomeetrile. Aint kui joostes ei saa kiiremini, sest ei jaksa, siis suusatades ei saa, kuna kiiremini sõites kukuks.

(Raja esimesed 5 km tegime hästi rahulikult; lahe oli vaadata, kuidas pulsikellal tiksusid numbrid allpool 140 bpm piiri. Joosta ma nii ei viitsiks, a aeglaselt suusatada võib küll.)

4, kolmapäev: 2 km ujumist. Tahtsin ronima minna, a hall oli kinni, seega käisime Katiga Haabersti basseinis. Krool tuleb päris hästi välja :) Ujusin 1km 30 min ja siis ukerdasin tasemas tempos peale.

5, neljapäev: Iidaga uisutamas. Kõõlusime 10 min platsil, siis tulime tulema.

6, reede: ronimas. Trenni lõpus jooksin 1500m 5:45.

7, laupäev: niisama. Ehk siis, Iida trenni ajal vudisin natuke ja võimlesin. Ühe kiirema jooksuringi pealt hakkas halb. Seepeale jätsin jooksu katki ja läksin panin pulsivöö peale.

Kõige hirmsamad harjutused on, nagu selgub, kükid. 30 kükki (3 viiest seeriat kummalegi jalale), kerged puhkused vahel - pulss 169.

8, pühapäev: 24 km suuska Kõrvemaal. Tallinnas oli +4, sadas vihma ja vesi voolas, aga Kõrvemaal oli täiesti suusatatav lumi. Suusk küll ei libisenud eriti, Aegviidu "pauna" pehme lumi oli suht tüütu rassimine. 24 km ring tuli 2:10. Alguses hoidsin veidi tagasi ja ei rassinud hirmsasti, see-eest oli jõudu lõpuni välja.

9, esmaspäev: 3 tundi ronimist ja jooksmist ja võimlemist Lasnamäel. Ronisin kahte rada altjulgestuses. Mõnus; kui esimesed altjulgestuse proovid olid sama raja top-ropega võrreldes hirmus rasked, siis nüüd... nagu polekski vahet. Vähemalt kergetel radadel, raskeid pole proovinud :) Proovisin 12 punast ka, muidu imekerge, aga üleval on üks jõudu nõudev liigutus ja sellega ei saand hakkama. Järgmine kord teen ära. Ja kükke tegin juba 4 x 2 x 5... kell ütles seepeale "173". A ja lõpus proovisin all pikalt (st 3 x 5 min) ronida ja nüüd tahavad käed küljest ära kukkuda. Mõnus!!!!

10, teisipäev: Firni välitrenn Tartus. Väga õpetlik! 3 tundi peamurdmist köite ja slingide ja karabiinide seas.

11, kolmapäev: ronimas Tartus. Ainult paha mälestus jääb sellest korrast. Ronisin veel nõrgemini kui eelmine kord (kuu tagasi) samast kohast, sain üles täpselt _ühe_ korra, ehkki proovisin vaid kõige kergemaid radasid. Masendav! Mis sellest ronimistrennist niiviisi üldse kasu on?

12, neljapäev: ujumas. 1 km konna / 27 min.

13, reede: sisehallis. Jõlkusin tunni seinal ja võimlesin; päris efektiivne trenn, käed andsid pärast kenasti tunda.

15, pühap: jääronimine Rannamõisa pangal. Päris hea sai, tahaks veel.

16, esmasp: ujumas. 1 km Iida kõrvalt, ehk siis 2 x 500m. Trenn on selle kohta liiga hästi öeldud, pigem sulistamine. Samas - tuleb tasuta kätte, natuke ikka parem kui lihtsalt mullivannis istumine.

16, teisip: ronimas, aga ainult natukene, saalis täpselt 60 minutit. Üksi ja süstemaatiliselt oleks sellest ehk mingit tolku, aga koos teistega seina all jõlkudes ei jõua midagi ära teha. Saad just soojaks, kui tuled kustuvad. Samas - parem kui ei midagi, eks.

Sain haiget ja oleks võinud hulleminigi minna. Ronisin üles ja tulin köide. Julgestaja lasi mu seepeale sisuliselt kukkuma, arvates, et olen selleks valmis. EI OLNUD! Lendasin ülevalt (10m) umbes 1/3 seina peale, jalad läksid üles ja selg käis vastu seina. See oleks võinud suht hullusti lõppeda - oleks võinud peaga seina kukkuda, või selgrooga, või vööst välja. Õnneks oli vöö korralikult puusadel ja pidas, piss ka püksi ei tulnud. Ainult selg on valus.

Siit muidugi mitu õppetundi:
- Ei tohi ise julgestamisel lollusi teha ega eeldada, et küll ronija kiire laskumisega harjunud on. Sest kui ei ole, on jama.
- Vöö asendi puusadel kontrollin nüüd palju hoolikamalt üle.
- Pea-alaspidi vöös rippumist tuleb proovida.

17, kolmap: ronimas, kõigepealt teen 12 punase puhtalt ära (clap!) ja siis pusin 1.5 tundi paarisronimist.

23, pühap: jääd ronimas

27, reede: ujumas, 1.5 km, enamjaolt krooli.

Siia vahele mahtus veel paar päeva vastikut kõhutõbe ja palavikku.