Thursday, December 4, 2008

Ronimine, november - kokkuvõte

Üks nädal olin tõbine, aga muidu kolm korda nädalas. Rohkem ei tohigi, käed korralikult hellad. Aga see-eest...

- Kuu aja eest pani Jevgeni mind esimest korda mingit rada ronima. Proovisin teha kahte värvi korraga ja tundus ikkagi enam-vähem võimatu. Eile tegin sama raja suht puhtalt läbi.
- Altjulgestusega ronimine toimib. Ei kobista klikkimisel, ei kuluta jõudu 1 käega asendi hoidmisel.
- Boulderingi probleemid, mis kuu alguses olid "teoreetiliselt tehtavad, tegelikult mitte", ongi tehtavad.
- Leian tasakaalu nukkidel, mis kuu aega tagasi mind seinal ei hoidnud.

Mitte et miskit veel hästi oleks. Ka kõige kergemad ühe-värvi-rajad ei anna end kätte, jne. A vähemalt on tunne, et miskit areneb :)

Nüüd võetakse sein võistluste jaoks paljaks, seniste radade ja ülesannetega on kõik.




Reede 21 ja pühapäev 23: Käed sai valusaks, muud miskit. Proovisin 3-4 lillat, 1-2 lillat + rohelist, 1-2 maleruutu - ei miskit. Sikutan end kätega paar meetrit üles, siis väsivad näpud ära ja ongi kõik. Boulderingi probleemidest ei tule ka miskit välja. Kui vahepeal (nende M-koolituste ajal) tekkis mingi arengu tunne, siis nüüd kadus see taas ära.

Järgmine kord võtan mingi konkreetse ülesande ja nikerdan ainult ühe asja kallal korraga.

Kolmapäev 26: Sain Juhanilt kiita, a ma ei tea, kas ka asja eest. Ka lihtsate (värviga) radade ja lihtsaima (3-4) maleruudu ronimine ei edene mitte karvavõrdki. Ei oska, ei püsi, ei ulatu, ei jaksa! Samas muutub värvilise (kõikide nukkidega) seina ronimine tasapisi efektiivsemaks.

Reede 28: Pusisin 3-4 maleruudul ja altjulgestusega. Korra läksin julgestamisel hooletuks ja lasin ronijal liiga lõtva köide kukkuda.

Pühapäev 30: Käisin Viljari dry-toolingu võistlust vaatamas. Ise ei roninud, no natuke proovisin.

Pühapäev 30: Lasnamäel. Köisi polnud, harjutasin all niisama. Ronida sai ajaliselt hirmus palju, väga kasulik on üksi seinal käia! Tegin Kari ja Oskari rajad läbi (clap).

Kolmapäev 03: Lasnamäel. Sain 1-2 rohelise + lilla raja puhtalt läbi. Sain 3-4 maleruudu läbi, Juhani abiga ja mitu korda köies puhates, aga ikkagi! Sveni "hüppega" rajal suutsin nukini hüpata, kuid mitte kinni jääda - selleks olen liialt raske.