Saturday, December 13, 2008

Ronimine, detsember

Lasnamäel on uued rajad. Kiirusronimise omad, ehk siis suht kerged. Miskist kiirusest pole minu puhul küll mõtet rääkida, aga..

Alustuseks nädal tõbine olekut. Käisin õues jooksmas ja sain palaviku - pole selge, kas seos on põhjuslik v mitte.. aga ronimas ma igatahes ei käinud.

Reede, 12: Ronisin üle kümne korra üles ja võimlesin mõnes raskes kohas veel niisama kah.

Esmaspäev, 15: tholmbergi trenn. Oioi! Alustuseks öeldi, et teen koledaid sõlmi, panen sussi liiga küljega nukile ja kannan vööd valesti. A ronitud sain hästi. Pärast ronimist üle tunni aja füüsilist. Mu vorm on ikka hirmus kidur teistega võrreldes.
harjutused jalgeile:
väljaasted: aeglased, poolikud (madalad), koormusega, hüppega
kannad koos, aaaeglaselt poolkükki ja tagasi, minut järjest ilma puhkeasendita... brr
kõhule:
selili, jalad konksus taeva poole, tõstad pead/rinda aeglaselt üles
selili, jalad sirgu & otse üles taeva poole, tõstad käed varvasteni (kui saad)
selili, käed kuklas ja jalad konksus, puudutad küünarnukiga vastaspõlve
varvaste ja küünarnukkide peal, 2 min, vahepeal tõstad jalgu üles ja hoiad
kätekõverduse-asendis, 1 jalg maast lahti, tood jalga rinna juurde ja tagasi
selili, tõstad (10kg) ketta kätel rinna/pea kohale, tõused selle abil istuli ja tagasi
kätele:
kätekõverdused - käelabad koos
kätekõverdused - koos liikumisega vasakule-paremale
lõuatõmbed eri viisil
no ja siis kätekõverdus-üleshüpe kombinatsioon.
kõik:
kätelseis (millegi najal) (esimest korda elus proovisin, ei tulnd välja üldse)
"ämblik", vastaskäsi-vastasjalg roomamine koos kätekõverdusega

Jalad-käed surisevad ja hea on olla.

Kolmapäev, 17: ronisin korra altjulgestusega - et näha, kas on kuidagi teistsugune - ei olnud. Vasakut rada proovisin nii, et jalad ainult seinal (reljeef & hallid augud), sain peaaegu üles, aga enne lõppu väsisin ära.

Reede, 19: Mõõtsin korra aega: 1. rajal 45 sekundit. A see oli rahulikult ronides. Kui päriselt aja peale teha, peaks raja enne läbi mõtlema ja ronima. Kui veel korra stopperiga seinale saab, siis prooviks alla 30 sekundi teha.

Pühapäev, 21: Ei miskit uut. Või siiski: vasaku raja tegin "jalad ainult hallidel" kergesti lõpuni.

4x nädalas on liiast. Seegi oli võimalik vaid seepärast, et rajad on kerged, nukid suured ja käed ei valuta. See-eest annavad tunda liigesed - küünarnukid, põlved. Noh, jõuluajal saab nädala taastuda.

(nädal pausi - jõuluaeg on teatavasti sebimiseks, trenni jaoks pole aega)

Pühapäev, 28: Hooaja eesmärk täidetud: sain üles alla 30 sekundi. Vasakpoolne kiirusronimise rada, 28.xx, Oliver ise võttis aega.
Tegelt korraldas O. täna võistluse, kõik said kõik neli raja kaks kord läbi ronida. Mul läks hästi (enda kohta). Sügisel poleks ma kellegagi aja peale võidu ronimisest isegi unistanud, a nüüd! Kaisa ronib must muidugi kiiremini - aga mitte palju ja mitte iga raja peal. Madisega sudisime samas tempos, summaarselt ta vist ikkagi võitis, a ka mitte palju.
Tunnustav patsutus iseendale!

Kaisa näitas veidi jõuharjutusi. Topispalli pildumine - öak! Mul olla selg paremale poole kõver, ja kätekõverdusi ma ei oska, ja kükke teha ei jõua, ja rohkem ma miskit ei proovinud.

Esmaspäev, 29: Et end liiga hästi ei tunneks, korraldasin end Tartusse ronima ja saigi jube halb. Neil on teistsugune sein. Ümarad nukid (rohkem avatud käe haaret), rohkem negatiivi. Ei jõua, ei suuda, tasakaalu pole ja kogu mäng käib käte jõu peal ja need mul kaua ei kesta. Nõrkus, äpusus ja häda.

Plikad vudisid all edasi-tagasi (madala haardega traavers jne) ja puhkasid mingi vaevata seal, kus mina kotina seinalt alla pudenesin.

Pileti hind on Tartus kaks korda kõrgem kui Tallinnas - Ülikooli hallis 95 krooni, Lasnamäel 50.