Monday, April 22, 2024

Cosplay Kultuurikatlas, kured Kuusalus

Algas JAFF, Jaanpani multikate (anime) festival. Selle kava otsides avastasin Kultuurikatlas toimuva "J-tsooni". "Noorte ja Aasia subkultuuride festival". Programm tundus olema üsna Korea-keskne. Veeresin kohale ja oh kuidas ma sain üllatatud.


Esiteks, J-tsoon on täieväärtuslik con
Teiseks, see on SUUR. Kultuurikatla kolm korrust olid noori täis. Ja suur saal ka. Liikuma hästi ei mahtunud. Tuhat osalejat? Mitutuhat???
Kolmandaks, rahvas võtab cosplay'd ***tõsiselt***. Väga palju osalejaid oli kostümeeritud pealaest jalatallani - riietus, täismeik, parukas, atribuutika. (Parukas, sest anime/manga tegelasi eraldab tihtipeale just soeng ja juuste värv, mis on täies vikerkaares ja eredates toonides. Ilmselt vajalik, sest sarnase sisu ja tegelastega mangasid on miljon ja kuidagi tuleb ju eri superkangelastel vahet teha). Kostüümidesse ja meiki läinud töö oli sajaga muljetavaldav.
Neljandaks, see kõik on eeskätt vene neidude teema. Eestlasi oli muidugi ka, aga levinud keel oli ikkagi vene.
Kolmandaks lõi üle kõige K-popi teema. Suures saalis oli tantsuvõistlus. Kiljumine oli... muljetavaldav. Mis tunne on olla teismeline noormees ja tantsida nii, et suur saalitäis plikasid kisab sulle täiest kõrist kaasa...? Ei kujuta ette. Igatahes äge.

Ehk siis sumises Kultuurikatel väga väljapeetud Hatsunedest, Sakuradest ja Madokadest.

Ma kellestki pilti ei teinud, ei tundunud sobilik. Kes tahab, googeldab "cosplay" või vaatab tiktokist jtsoon tagi alt ise. 

Ma olen käinud Animatsuril ja kusagil veel, aga J-tsooni mastaap oli uskumatu. Just Eesti kohta. Nooremad täies kostüümis ja meigis osalejaid olid algklassilapsed. Lahe, eks? Ja *nii* palju noori!!

Pühapäeval siis saatsin samasse Iida ja Ove, kellele samuti meeldis - oli huvitav kogemus.

Ise aga sõitsin Kuusalu ja Soodla veehoidla vahel jalgrattaga. Maastik on... märjavõitu. Nägin esimest korda sel aastal sinililli. Ja sookurgesid. Vaatasin üle Hirvli suurkivi, Luubakivi ja Kuusalu seitsme haruga männi. Sõitsin "eramaa" märkide alt läbi. 

Üks hõredam hetk, sest kõik on suurde saali K-popi tantsukat vaatama läinud

K-pop

Hirvli suurkivi (kaks meetrit kõrge ja mitte eriti suur)

Kevadine Eesti :)

Ratas käis üle rummude ja keskjooksu vees

Puu pannkook :)

2 comments:

TT said...

Meil tüdrukud käisid kah noorematena Torontos neil cosplay üritustel, kostüümide ettevalmistamiseks kulus mitu kuud. Teine sihuke üritus Halloween. Huvitav jah, et minu noorusajal ei viitsinud keegi (tutvuskonnas) kostümeerimisega tegeleda.

Sihukesel teel sõitmiseks peab ikka hea ratas ja head kummid olema. Oleks võinud lisada pildi milline sa ise pärast välja nägid, nägu poleks niikuinii ära tundnud :D

Kaur said...

Ettevalmistus mitu kuud - ma tean, see mind üllatabki, et kui PALJU neid põhjaliku prepiga preilisid seal oli!!!

Ma sellest lombist läksin ringi ja hea oli, sest hetk hiljem oli ratas ligi 50 cm vee sees (rummud ja keskjooks ja pedaalid kõik vee all). Aga mul said mudaseks vaid matkasaapad ja püksisäärte otsad. Esiteks on mul porikad. Teiseks - pehme tee peal kiiresti sõita ei saa.

Ja no rajavalikud olid teadlikud, kulgesin Maa-ameti kaardi kõige väiksemaid kitseradu pidi. Võsa ja muda olid oodatud ja teretulnud. Maastikurattaga tuleb sõita maastikul, mitte asfalttee peal.