Wednesday, April 3, 2024

Külm kevadsuplus


Vesi: 5C
Õhk: 2C
Tuul: 15-25 m/s (mereilmateenistuse andmed)

Sain keset tööpäeva kõne. Tundmatu number, noore naise hääl. "Tere kas Kaur, me korraldame täna õhtul V-le sünnipäeva, üllatus, viime ta merre ujuma, kas tuled ka?" "eee ää mm muidugi!"

V ootamine võttis oma aja, aga lõpuks ta tuli. Härra nabiti tänavalt kinni, tõsteti tema enda autosse ja sõideti Lennusadamasse. Seal jõudis talle olukorra tõsidus kohale :) Merel oli torm, tuul tahtis sokid jalast ära viia, laine peksis üle muuli. Selle ilmaga - vette?!?!?

Õnneks on seal riietusruum. Ujukad jalga ja merre, külmalt, et oleks nagu päris :) Brr!!! Ma ei tea, kas hullem oli vesi või mässav, vihma pritsiv tuul. Olime "rannas" tormi tipphetkel. 

Korraks vette ja leigesse sauna sooja. Saun oli rahvast täis. Hulle oli veel ja palju :) 

Käisime kõik kolm korda vees. Siis riidesse, autosse ja sünnipäevalauda. 

Meie sulistamist ei pildistanud ega filminud keegi, sest tormi käes oli nii räme külm. Tegin siis pärast ühe merepildi sealsamast. Ujumis-sild on küll muuli taga ja seal on lainet vähem. Kui fotoka ära panin, tuli laine, lõi üle muuli ja sain üle keha uuesti märjaks. 

Tuule graafik on Pirita oma, ju on Lennusadamas umbes samad olud.

7 comments:

mustkaaren said...

On võimalus, et tuul supleja veidi kaugemale kannab ja ta ei saa enam ise välja 🤔 ma pildi järgi pakun, et kilovatte per ruutmeeter jagus kenasti.

TT said...

Nii ekstreem aga samas odav lõbu paistab, et pani lausa mõtlema ... äkki peaks kunagi kontrollitud olukorras kindlate semudega ise ka ära proovima.

notsu said...

ma tegin üks koroonatalv, kui talisuplejate saun kinni oli, selle eriti odavat versiooni, hüppasin aiauksest pesuväel lumehange ja aelesin ringi.

Kaur said...

See supluse ala on ikkagi muuliga piiratud akvatooriumil. Sealt väga kuhugi ei ulbi, lisaks on kinni hoidmiseks käsipuud. Avatud merre ei oleks eile küll julgenud minna :)

mustkaaren said...

Ma ei ole elu sees Tallinna mere ääres käinud. Pildil tundub olevat mitusada meetrit vaba ja piiramatut merekest talisuplejate karastuseks. No kas ei tekita murelikku meelt vetteminejate tumeda tuleviku yle.

Kaur said...

Tallinna mereäär on päris tore. Meil on paadisadamaid, roostikke, jäätmaad, peeneid restoraane, rändrahne, liivaranda, eelmise sajandi kindlusehitisi (igal pool Viimsist Kakumäeni), pankrannikut.

Kui järgmine kord siiakanti satud, siis anna märku ja ma teen sulle ekskursiooni piki meie uusi mereäärseid alasid, reisisadamast Noblessnerisse näiteks :)

mustkaaren said...

Ma kardan, et ei saa lubada. Seeeest vaatan some kaudu pilta, sest inimeste isiklikud muljed näitavad kohta viisidel ka vaadetena, mida nt turismiinfo ei paku.