Saturday, July 25, 2020

Uljus, jalgratas ja murakad

Jäsemetel on kergeid kahjustusi, paranevad paari päevaga. Pea on aga täitsa terve. Aitäh, mu vahtplastist sõber, meil oli koos palju toredaid hetki ja retki.


Kasvav põlvkond. 


Tänane korje. Karbid on 1.5 liitrised.


Vaated ja niisama silmailu.


Lisaks muule ujusin Järvi pikkjärve pikuti läbi, edasi-tagasi. 
Oli mitmes mõttes hea päev. 
Kandke siis teie samuti kiivrit või mistahes turvavarustust teie hobid eeldavad, eks. 

6 comments:

notsu said...

Huhh. Kõvem kõmm?

aitäh, et meenutasin, katsun meeles pidada homme end päikesekaitsega üle tõmmata (esinemine vabas õhus).

Epp said...

Armas aeg. Nagu aru saan, suht õnnelik õnnetus, luud-kondid terved?
Kiiret paranemist "kergetele kahjustustele".
Kas uue kiivri juba soetasid?

Kaur said...

Kiiver - pean lapse käest tagasi võtma, ta kannab minu varu-kiivrit. Soetanud pole midagi, sest millal?, vahepealne aeg on läind vana lauda lammutamisele.

Kukkumine käib maastikuratta-sõidu juurde (natuke nagu iluuisutamise ja kaljuronimise juurde). Üldiselt on see valutu, ehkki kõrvalvaatajale näib hirmus. Aga seekord olin ikka ise loll ja ülbe ja sain haiget ka.

Kahjustused on tõesti kerged - muhk käel ja teine puusal. Päris paranenud veel pole, katsudes on tunda, aga küll lähevad üle.

Kaur

TT said...

Paistab, et kiiver võttis selle laksu mis pidi mõistuse pähe panema :D Vahtplast on muidugi teada-tuntud ühekordseks kasutamiseks mõeldud materjal, aga see üks kord üldiselt töötab hästi kui nüri esemega paugu saad. Rattakukkumised on tõepoolest enamasti kõrvaltvaatajale hirmsamad kui endale, olen neid ikka läbi elanud ja seni pole isegi ühtki luud murdnud, küll aga mitu ratast parandamatuks muutnud.

Murakasaak on muljetravaldav ja musta sünget kadedust tekitav. Kui ütled kus käisid tekkib kiusatus hakata soodsat lennupiletit vaatama, ära parem ütle ;)

Kaur said...

Rattaga kukkudes saadud vigastused:
- vasaku küünarliigese mõra - täiesti paranenud
- sõrm liigesest välja (sõrm läks 45 nurga all üle teise) - täiesti paranenud
- põlveliigese tagumise sideme rebend - pole teada, kas paranenud. Ka rebendi ulatus pole selge, et kas on täiesti katki või on osaliselt rebenenud. Keegi ei tea, mis seal päriselt sees toimub. Ära see ei parane, mis katki see katki, elu lõpuni.
- põhjalik randmepõrutus
- rindkere põrutus + haavad (lenksu ots läks kuidagi kõhtu), üks Tallinna maraton jäi seetõttu jooksmata - olin 42 km peal kirjas ja jäi käimata

Marrastusi ja põrutusi ja väiksemaid pauke ei jaksa üles lugeda ;)

Aga kiivrit pooleks kukkuda pole seni õnnestunud.

Kaur said...

Eelmisele nimekirjale lisaks
- august 2020 - Ventspilsi linna sisse sõidul jäin rattaga raudteerööpasse kinni ja sain paremale käevarrele korraliku haava / marrastuse.