Wednesday, January 25, 2017

Pokemon Go

Alo soovil installisin endale kunagi Pokemon Go.
Mänginud on seda seni tema ise.
Jah, ma lasen 9a lapse linna peale kõndima, nina telefonis.
Mõnikord on 6a vend ka kaasas.

Alo leveldas end nii kaugele, et sai paar päeva tagasi esimese gym'i ära võetud.
("Tame boar" Vesiväravas.)
 
Nüüd mõtlesin, et võtan ise ka mängida.
Eks ta natuke titekas on. Kõnnid, leiad ja "püüad" pokemone. Kogud nende püüdimiseks vajalikke mumme. "Arendad" oma elukaid. Käid (kui piisavalt kõva oled) "gymmides" teiste mängijatega kaklemas. Kõnnid, et mune haududa.

Mängida saab mitmel viisil.
1) Kõnnid ringi. Eelistatult tihedalt pokestatud vanalinnas.
2) Sõidad autoga ja näpid telefoni. Mäng püüab seda küll moepärast takistada.
3) Kirjutad äpi, mis sinu eest piki linna käib. Kuna tegu on kasutaja moblas käiva koodiga, mida saab häkkida ja mille sisendeid feikida, siis on see tehtav.
4) Istud kodus / koosolekul ja kuritarbid fööni GPS ebatäpsust. Aeg-ajalt arvab telefon, et sa oled kvartali teises nurgas, ja annab sealsed mummud ja kollid sulle kätte.
5) Sõidad jalgrattaga. See ei ole nii efektiivne kui arvata võiks. Liigud küll kärmelt, aga gps saab peavalu ja kogub ennast - aeglaselt. See-eest on äge.

Ultimate poke-tarvik on aga ikkagi:
6) Tramm!!! Tramm kulgeb piki pokerohkeid piirkondi ja teeb seda mugavalt aeglaselt. Istud, võtad stoppe ja püüad loomakesi.

Pokemonid on mõnevõrra regionaalsed - mere ääres ühed, mägedes teised jne. Diversiteetse pokedexi jaoks peab käima mitmel pool, päris puhta töö jaoks eri maailmajagudes. Haruldlaste pokemonide leidmiseks on mitutsugu neti-kaarte, lehti ja äppe. Nii et kui tahad snorlax'd või lapras'd, siis ITK aitab. Niantic kakleb nende äppidega kah ja kogu see maailm on pidevas muutumises.

Kokkuvõttes? Täiesti nunnu mäng. Olen nii rattaga kui jalgsi käinud nurgatagustes, kuhu ma Tallinnas pole varem sattunud.

EDIIIIT mõned päevad hiljem.
Tekkis palju newbie küsimusi. 
Lugesin internetti ja kõik sai palju selgem.

1) Ei, PG EI TÖÖTAGI, kui telefon on lukus või taskus või ekraan väljas. Rakendus peab olema avatud ja reaalselt nähtav!
See on, andke andeks, haige. Ma tahaks fööni taskusse panna ja ise kõndida. Aga nii ei saa. Niantic, kas te olete proovinud lume ja lörtsi ja tuule ja -10C-ga kätt pikalt enda ees hoida?
(Kindad on vilets lahendus, aga parem kui eimiski.)

2) Pokedexi lõpp ONGI TÜHI. Tabel jookseb 239-ni. Aga mingeid 2xx pokemone pole päriselt olemas. Palju pokemone ON olemas - pole selge - nett pakub eri vastuseid, näiteks "viimane pokemon on nr 150" (mingi mew). Mis on selgelt jama, sest mul on olemas #238 Smoochum.

3) Kõige kiirem XP viis: kogu tuve või ussikesi, mis vajavad "evolve" opi jaoks 12 kommi; kasuta õnnemuna; arenda nad kõik kiiresti ära. Nii on iga püütud Weedle või Pidgey efektiivne tasu 350xp.




No comments: