Friday, April 2, 2021

Mägine märts ja Rootsi suusamatk

Märtsis juhtus täpselt üks asi.
Käisin Rootsis suusamatkal.

Välismaiste matkade korraldamise ajakava on umbes selline:
- kuu aega aktiivset korraldamist
- nädal aega matkamist
- kuu aega elavat eputamist ja kekutamist sellest, kui hea ikka sai

Tavaoludes võtab matka korraldamine pigem kolm kuud. Algab inimestele helistamisega, et grupp ja aeg kokku saada. Siis on hulk sahmimist Skandinaavia kaardiga ja lennuki- / laeva- / rongi- / bussi-graafikute ja piletite ja hindadega. Saada omavahel klappima transport sinna ja tagasi ja kohapeal (sest matk enamasti algab ühes ja lõpeb teises kohas) ja matka enda marsruut ja rahad ja vahepealsed öömajad - see on räme pusle. 
Seekord juhtus see kõik palju kiiremini, sest pikalt ette planeerida ei julgenud. Veebruari lõpuks sai aga selgeks, et Rootsi riik on turismiks lahti ja mina saan nii remondi kui töö mõttes minna. Pmst tegelesin kogu märtsi alguse matkaga. Kõigepealt inimesed - kes, nagu ikka, kõik väga tahavad tulla, aga ühtegi selget vastust ei anna, sest kaalutlused ja põhjused. Siis mägimajad ise, öömajad, piletid.. jne. Seekord oli palju nuputamist matkatoiduga. Ja kõik remondi- ja tööasjad tuli ka korda saada..

Igatahes 12. - 21. märtsil olime Rootsi reisil ja kõigile meeldis.

Linnadest käisime Uppsalas ja Gävles. See oli jälle... omamoodi. 

Muud? Mida muud? Sai vist veel natuke suusatada... ja jalgrattaga sõita. Remont tiksub aeglaselt lõpu poole. Aga see kõik on täiesti suva, sest pea on endiselt lumist maastikku täis.

Kel võimalik suusamatkale minna või tulla - minge ja tulge. 
Emotsioon on väga, väga tugev. 


Matkapäevik ja mõni foto:

Tegin töö juures ettekande suusamatkamisest kui sellisest.
See on siin:

3 comments:

TT said...

Esimesena tuleb pähe küsimus, et kas kahenädalast kohustuslikku karantiini pole ei Rootsis ega Eestis (Norras küll olevat kui mu tuttavat uskuda)??? Meil siin vahtralehemaal USA piir juba üle aasta kinni, lennukitega reisimine muudetud kohustusliku enda poolt kinnimakstava hotellikarantiiniga tavakodanikule kättesaamatult kalliks. Homsest läheb terve Ontario kuuks ajaks kolmandat korda lockdowni, provintsi piires liikumine rangelt ebasoovitav kuid teetõkkeid vist veel ei panda üles. Märtsikuisel hingetõmbeajal sain vähemalt oma hooaja suusapileti ära kasutada. Head kevade nautimist!!!

Kaur said...

Rootsi nõuab ja ka päriselt kontrollib värsket negatiivset testi. Tegime testi. Enne reisi hoidin end tükk aega nagu pilpa peal, et matk nihu ei läheks ja et ma teisi sellega alt ei veaks.

Eesti nõuab 10-päevast isolatsiooni, mille saab kahe järjestikuse negatiivse testiga lühendada 7 päeva peale. Olin nädala rangelt kodus, tegin oma testid ja korras.

Seda isolatsioonis olemist keegi ei kontrolli. Eestisse sisenemisel tuli täita mingi paber, aga see jäi meie enda kätte.

Muid piiranguid ei ole. Rootsis sees tee mis tahad ja mine kuhu meeldib.

TT said...

OK, hea teada, no siis on pea sama lebo kui eelmine aasta.