Friday, October 18, 2019

Pelgu Peitus

Ave-Kitty-Johani-Juhani-Kaur.
http://www.seiklusministeerium.ee/2019/10/18/pelgu-peitus-2-toi-rajale-rohkem-kui-100-seiklejat/


Seiklusministeerium teeb auto- ja sega-orienteerumise võistlusi. Nägin reklaami, tahtsin minna, võtsin sõbrad ka kaasa. Sest mis saab olla parem kui pimedas vihmases linnas taskulambiga punkte otsida?!? Ja leppisime kokku, et kõnnime, mitte ei jookse ega sõida ratast.

Teised mängijad Balti jaama terrassil nägid veidi hirmsad välja. Liibuv dress, tuhandeluumenised lambid - nagu päris võistlusel oleks. Mida me jalutajad siin teeme...???

Kaart oli pusle - osa tsaariaegne, osa reljeefkaart, tükkideks lõigatud ja segi aetud. Hankisime käärid ja liimi ja panime kaardi papist alusel "õigesti" kokku. Hästi kulutatud 20 minutit! Lisaks puslele oli võimalik võtta "keelatud" punkte (aga Ave lahendas imehästi stereogrammi) ja valesti vastata. Natuke liiga segapuder minu jaoks. Kontrollaeg - kaks tundi.

Orienteerumine oli ootamatult lihtne. Punktid olid ka ürgvana kaardi järgi hästi leitavad. Planeerisime jooksvalt, sest meil polnud algul aimugi, kui hästi või kiiresti meil läheb. Tegime vist enda jaoks optimaalse ringi. Näppu lõikasime kõige viimase punktiga, vastasime kiirustades ja valesti. 9 punkti asemel -9. :( See maksis meile kolm kohta.

12. koht 26 jalgsi võistkonnast.
Jalutamise kohta super tulemus ju?

Tore ürr, vabalt võiks veel minna!


2 comments:

Anonymous said...

Üks võistkond oli lapsevankriga.

Kaur said...

Jaa, Sääsehirm, Tarvo blogi on siin:
https://tarvojoeste.blogspot.com/2019/10/pelgu-peitus-vo2.html