Sunday, March 20, 2011

Ronimist vaatamas

Sebisin end JK jää-võistlusi vaatama. Jääronimise üritusi on see talv juurde tekkind nagu kirjuid koeri, aga JK oma on ikka see "päris". Tegelt on seal kolm võistlust järjest:
Laupäev - kiirus
Öö - päästetööd
Pühapäev - paarisronimine


Ilm ja jää: ideaalsed!! Päike ja või kerge pilvealune. Värske särav lumi. Soe. Vaikne. Jää oli pehme, rohke ja üsna kuiv.

Võistlus: Nägin vaid "paariti" osa. Flegmaatikute sport, ausõna!!! Inimene ronib kaks meetrit, siis pusib pool tundi sõlmedega, siis teine korraks ronib ja pusib jälle pool tundi :) Lisaks on kõik kas külmetamisest tigeda või ootamisest tüdinud näoga.

Kõige parem pilt tuligi Madisest, kes on täpselt sellise "wtf sa Andres nüüd teed seal???" ilmega. Üldplaani annab kätte Merili - uhkes üksinduses seina peal, kohtunikud kaugel all ja ülejäänd rahvas veel kaugemal.


Ma ise: polnudki sel talvel varem jää peale saanud. Esiteks haige ranne, teiseks olen pühapäeviti pigem suusarajal tšillinud. Nii et Rannamõisa minnes oli meeldiv ärevus sees. Kuna rutiini pole, siis on varustuses muidugi segadus. Kodus tuulasin linte otsides kogu elamise läbi. Kohapeal: kõigepealt ei saand kasse jalga, siis jätsin kindad maha, siis läksin ise üles ja jätsin karabiinid alla, saapapaelad unusid pingutamata, no üldse oli kõik nii-nii harjumatu. Aga kui kogu kola endale külge sain ja saapad kinni, siis hakkas hea.

Ronisin korra üles ka - rohkem ei julgend, randme pärast. Ülejäänd tunnid tatsasin all ringi ja segasin võistlejaid. Julgestasin ka - ühe korra - Peedo koera :)

Pildid: Ei tulnud kahjuks suuremad asjad. Parema tulemuseks jaoks oleks pidanud vähemalt ühe korra varem proovi-pildistamas käima. Säritasin pea kõik pildid üle. Säri panin kas käsitsi või automaadiga +1 ja ei saanud kohapeal histogrammilt aru, et liiga sai.

Üldse, põnevamate kaadrite jaoks oleks pidanud end ronijate kohale rippu laskma. (Samas, otse teise ronija kohal või all asjata ei viibita.) Või ise poolde seina välja ronima. Ja paari paari tööd hoolega jälgima ja siis huvitavaid momente teadlikult püüdma.



Igatahes ootan huviga teiste paaris-ronimise pilte.
Mida nemad kaadrisse said ja kuidas?
Fotokala 700px formaat nõuab lihtsat kompositsiooni.
Eks näeb!

Kokkuvõtteks: ilus talvepäev looduses.
Tore, et meil on Rannamõisa pank,
ja tore, et Jaan selliseid üritusi korraldab!

Kõik pildid

1 comment:

Anonymous said...

Varustuse "kadumises" olen mina süüdi.

J.