Monday, January 22, 2024

Mulgi uisumaraton

Käisin Viljandis Mulgi uisumaratonil, sõitsin 10 kilomeetrit mõnuga läbi ja tahan veel!!!!


Uiskudel oskan ma täpselt ühte asja - edasi liikuda. Lühike maraton võiks mulle siis ju meeldida? Sebisin Iida kaasa, ja sõitsingi läbi, ja meile mõlemale meeldis.

Rada (foto varastasin ürituse lehelt): 

Ilm: Auto ütles hommikul Tallinnas -12C, Jüris -22C, lõime juba põnnama. Aga Viljandis oli -7C ehk ideaalne. 
Rada: 5 km ring vingerdas järvel edasi-tagasi. Kilomeeter pärituult, kilomeeter vastu.
Jää: üldiselt väga hea, mõned praod ja ühes kohas pehmem koht. Seal oli korraldaja abis liiklust suunamas.
Teised sõitjad: kakerdati igatepidi, see on tõesti rahvamaraton :) Hästi palju lapsi oli. 
Sõit ise: Alustasime kõige sabast. Kui "kell" helises, tegin mina alles Iidas pilti :) Tänuks sain kogu raja kelleski mööda sõita. Nägin mõnda kukkujat, aga midagi ohtlikku vist ei juhtunud. Küsisin finišis meediku käest - too kinnitas, et õnnetusi selleks ajaks polnud ühtegi.

Tulemus - olen täpselt poole peal, 350 osalejat ja ma olen 163. lõpetaja. 
Aeg ja kiirus - 10 km / 38 min tähendab keskmiseks 15 km/h. Seda on vähe. Põhjus järgmisel aastal harjutada ja kiirem olla :)

Iida sõitis iluuiskudega ja mõnevõrra aeglasemalt, aga ka talle meeldis. 

Pärast võistlust käisin Herr Arturis söömas, mõtlesin veidi, tulin järvele tagasi ja sõitsin veel 10 kilomeetrit. 

7 comments:

Epp said...

Sa, Kaur, oled hull. Väga meeldivalt hull :)

Kaur said...

Ma tänan :), aga miks? Lastega järve peal võidu uisutamine ei ole eriti võimas saavutus.

notsu said...

einoh, kõik oleneb kontekstist, antud juhul sinu blogi omast. Kõik lugejad teavad juba ammu, et uisumaraton pole su elus mitte üks põhjalik ettevõtmine aastas ega isegi mitte kuus, vaid midagi, mida sa teed lõunasöögi alla (nagu postitusest otsesõnu lugedagi), järgmine päev teed mingi teise ringi otsa ja õhtuks hüppad igavuse peletuseks Alpidest läbi ja teed mõne tipu ära või umbes nii.

Epp said...

+1 notsule.
(Lastega järve peal võidu usiutamine + boonus-uisutamine ON võimas saavutus, vähemasti minu maailmas.)

Kaur said...

See "maraton" ürituse nimes on nagu nali, 10 km sõidavad head uisutajad 30 minutit ja minusugused veidi kauem, see ei ole nagu päris jooksu- ja suusamaratonid. Aga noh aitäh :)

mustkaaren said...

Nõus kõigi eelkõnelejatega!
"Käisin uisumaratonil ja siis tegin veel yhe 10 km ringi." Natuke ebatavaline, peab ytlema, aga suhtumine on lahe, heas mõttes hull. "Teeme veel yhe loo" pika õhtu lõpus, umbes nii.
Ma käisin suvel yle väga pika aja Viljandis ja ka järve ääres. Ootamatult ilus oli. Veits rabav on mõelda, et kogu see ilu on praegu valge betooni all ja inimesed uisutavad ja suusatavad selle peal, kas see on tõesti seesama järv, ei ole ju, hoopis teine planeet 😀

notsu said...

Kaarna kommentaar meenutas: inimesed jagasid veebi peal oma veidraid kogemusi lennujaama turvakontrollis. Sh sellist: ühel naisel oli kaasas pudelitäis jäätatud vett ja ta väitis - täiesti tõeselt - et see ei ole vedelik. Kahjuks ei jutustatud pikemalt, mida turva-ametnikud sellest arvasid ja kuidas füüsikaline ja turva-alane vedeliku kontseptsioon ühitati.