Thursday, December 7, 2023

Talve helge algus

Novembri lõpus kaanetas külm rabalaukad kinni. Kaks päeva oli Facebook täis uisutamise pilte ja videosid, Silver E korraldas jää-öö-orienteerumise. Mina õnneks uisutama ei jõudnud - jää oli kõikjal vaid paar cm paks ja minu kilosid... ei oleks kandnud. Hea näide, kuidas avajää-uisutamine on ilmaga vedamise ja kiire reageerimise kombinatsioon. 

Siis tuli lumi maha ja algas päris talv. Kõik suusarajad said korraliku katte peale. Jõudsin juba novembris lumele ja sealt edasi on olnud puhas lust.

Aga päris rõõm on ikkagi metsas / rabades. Lumi on paks, värske ja imeilus. Puud on erevalge katte all. 

Koitjärve raba, 26. november. Kati + mina + Ove. Jalgsi - lumi ei olnud veel üleliia paks. Lume all oli pehme kiht. Laugastel aga jää kandis. Matkakepid olid abiks nii pehmes lumes sumamisel, ohtuseks kui jäässe aukude tagumiseks. Kõigil oli lõbus. Mets oli tohutult ilus, härmas, jääkristallides. 






Püüsaare raba, 2. detsember. Jarek Jõepera / Rajalt maas korraldas ja oli väga huvitav. Alates parkimiskohast kuni mustikakisselli ja kuulamisharjutusteni. Laukad olid seekord nii pehmed, et peale minna ei saanud. Käisime Venejärve ääres - ma ei ole raba poolt sinna iial lähenenud. Mets oli ka seekord pehmes paksus lumes ja imeline. 



Kus hiir on?

Lapsed Kõrvemaal, 5 km ringil

Talve algus on olnud hurmav. Aitäh kaaslastele, kellega suusarajal või looduses oleme käinud :)

Reklaami:
Suusamatkad Põhja-Eestis - Jarek Jõepera - https://rajaltmaas.ee/
Suusamatkad Lõuna-Eestis - Skift ehk Eneli, Liisi, Anu - https://www.skift.ee/
Suusamatkad Venemaal ja Skandinaavias (päevikud) - Koomaklubi - https://koomaklubi.planet.ee/
Matkasuuski laenutab ka Kõrvemaa keskus.
Seikluskliiniku Soome suusamatk 2023/24 aastavahetusel - https://www.seikluskliinik.ee/lapimaa-aastavahetuse-suusamatk

2 comments:

Epp said...

Sa tead, mis ma lumest ja murdmaasuusatamisest arvan :), aga sinu suuskamispildid ja -jutt on sellegipoolest alati kuidagi... inspireerivad.

Kaur said...

Ma usun, et 99,99% maakera elanikest on sinuga suusatamise osas ühel nõul :) Lumi - sama - kesk-eurooplaste arvates on lumi tore, kui ta on üleval mägedes, mitte lapse koolitee peal ees.