Sunday, December 10, 2023

Täiesti meeltülendav nädalavahetus

Reede õhtul käisime Iidaga kontserdil. Kalamaja segakoor ja Mikk Dede Pelgulinna Peeteli kirikus. Imeilus. 

Laupäeva päeva sahmisime ja koristasime, kodu sai palju kenamaks. (See on vaid osalt hea. Hulk tegelemist vajavat kraami on nüüd silme alt ära ja jääb tegelemata.)

Päeval käisin vast-avatud Kadrioru väljakul uisutamas. Küll oli mõnus!!! See on muidugi väike ja jää on nagu on, aga väga tore ikkagi.

Õhtul tulid külalised. Lugesime kokku 26 tükki :) Teame täpselt, sest mina pidin nad jooksvalt "ekseli tabelisse" panema. Kõik karvased ja sulelised - töökaaslased, matkasõbrad, niisama tuttavaid - said hästi läbi. Kass kasutas olukorda ja varastas - 20 inimese silme all - laualt sinki. Külalised keelamise asemel pildistasid seda :) Ehh :) 

Kass venib kui kummipael :)

Pühapäev. Ööbima jäänud külalistega sõime kõigepealt mõnusa ja rahuliku hommikusöögi. Siis läksime Kõrvemaale suusatama. Imelineeeee. Suurepärased rajad, kaunis mets, paras ilm. 

Nüüd on kodu täis juustu (eelmine kord sõime seda vähemalt kuu aega takkajärgi), seeni-kišši, uut veini, head tuju, talvist helgust. Aitäh sõpradele!

Mina ja kasemets 19 km raja poole peal

12 comments:

Marca said...

Meil on ka teatud korralageduse aus põhjendus see, et tegelemist vajavad asjad oleksid nähtaval a la katkine kohvimasin vedeleb seepärast, et oleks meeles see kaasa võtta, kui tee jäätmejaamast mööda satub jms.
Ma käisin täna matkarajal, kus rada väga ees ei olnud ja esimest korda tulin mõttele, et seepärast ilmselt suusad leiutatigi - ikka väga väsitav oli see paarikilomeetrine teekond lumes. Vaated olid muidugi imelised sellest hoolimata.

Epp said...

See kassipilt!!! :)
Ja juustuga meil muide sama lugu. Iga kord peale külalisi kodu juustu täis.

Kaur said...

Suusad muidugu leiutati lumes liikumiseks. Saamid ja muud põhjarahvad pidasid karja, küttisid ja üldse liikusid ringi ainult tänu suuskadele, ilma oleks elu polaaraladel olnud võimatu.

Matkamisel on suuskadel see eelis, et esimene teeb raja sisse, teine tallab kinni ja siis ülejäänud grupil on nagu maantee ees. Ja neid esimesi saab vahetada. Ka jalgsi kõndides on tagumistel kergem kui esimestel, kuid suuskadel on see efekt väga tugev.

notsu said...

noogutan innukalt korralageduse kasulikkuse jutule kaasa ja mõtlen laisalt, et äkki peaks ikkagi suusad soetama, aga kohe läheb ju sulale...

Kaur said...

Suusad kestavad kaua. Kui usud, et lund on ka järgmisel aastatel, siis osta ikka! (Aga millised?)

notsu said...

võiks olla paksus lumes liikumise jaoks, sest selles suuskade kui selliste point ju ongi. kui juba kultiveeritud pinnal, siis äärmisel juhul klassikarajal.

Oletan, et sellisele kirjeldusele vastab matkasuusk?

no ja odav võiks ka olla, pruugitud näiteks.

notsu said...

tglt tahaks kõige enam vist oma teisme-ea viimaseid suuski tagasi, äkki on isegi kuskil alles? need olid puust Visud, ma ei tea, et ma oleks neid kunagi määrinud, aga sõita oli (eelkirjeldatud oludes - paks lumi v klassikarada) täiesti OK.

iseküsimus, et kui nad alles on, kas siis on alles ka vanakooli saapad, sest ega millegi muuga sinna klambrisse ei sobi.

Kaur said...

Mul on ühed puust Visud täiesti üle. Trossklambriga, naiste suurus, nii et sinna võiks iga matkasaapa moodi asi sisse minna. Tahad endale? Nendega rajal tuhiseda ei saa, põllu peal sumamiseks on aga okei.

notsu said...

ma ei tea täpselt, mis on trossklamber (guugeldasin, aga pilte ei leidnud). Kas seal on ka saapasuurus ehk jalanumber oluline?

notsu said...

ja kas mitte-matkasaabas läheb ka?

kõhklen just, kas soetada lögailmadeks karvase voodriga kummikud või midagi matkasaapa laadset; kui viimase, siis hakkavad mul need olema, aga kui juhtub ikkagi nii, et kummik, siis mitte, sest mul tglt on juba päris mitu paari saapaid, lihtsalt ükski pole matkasaabas. Aga üks paar neid mitte-matkasaapaid on päris toekas ja veel pikemapoolse säärega (mis võiks sumamiseks kasulik olla)!

Kaur said...

Trossi jaoks peab saapal olema taga mingi rant, kuhu see ennast haagib.

Ma väga ei usu sinu (ega kellegi teise) matkasuusa plaanidesse, see on ikka üsna veider liikumisvahend ja kasutust tal Eestis minu arust napib. Meil on need ainult seepärast, et me käime nendega Skandinaavias, Eestis matkamise jaoks ei viitsiks küll neid hankida.

notsu said...

uurin nüüd kõiki saapaid selle pilguga!