Sunday, November 3, 2019

Lätlane on vaese mehe kasukas (Koiva)

Rebase rogain, Lapsu rogainings 2019
Lielstraupe, Koiva rahvuspark, Lätimaa
Ave - Džolle - Kati - mina
6 tundi
Tavaline Läti O-maastik
Paar minutit pärast keskööd põrnitsesime Ungurmuiza kinnist ust. Sees olid tuled ja hommikusöögiks valmis laud, aga kuidas sinna sisse saada? Helistamine mitmele +371 numbrile ei aidanud. Vilja kandis A mõte kõikidele akendele kopsida. Saime ulu alla ja K tõi veini tarbeks alt pokaalid. Ühtlasi omandas A tugeva veendumuse, et lätlased on lollid.

Stardis puhus kõle tuul ja oli mõistusevastaselt külm. Pugesime lätlaste tihedasse summa ja see aitas. Ka edaspidi püüdsime rogainil lätlaste sekka hoida. Nii et lollid või ei, aga kasulikud igal juhul!

Tulemus tuli... paras. Põhimõttel "kui Koiva, siis Koiva" võtsime kõigepealt ära jõeäärsed punktid. Saime üles-alla ronida ja liivakivipaljandeid vahtida ja avarat, sügavat jõeorgu imetleda. Nagu eelmisel aastal. Nägime kuulsat Ligatne praami. Tegime jõe ääres sooja teega pikniku ja no nautisime. (Külm oli selleks ajaks ammu üle.) Maastiku maasikaks ka sel aastal risurohke jõeorg kaardi paremas ääres. Kulutasime kahe punkti peale pea kaks tundi ja pärast seda sai vaid otse teed pidi koju jalutada. Ühe vesise KP võtsime veel tee peal ära.

Aega jäi "üle" täpselt üks minut.

Plaan. Teostus vaid alumine äär

No comments: