Saturday, November 30, 2019

Kodasoo - Kaberla, rattaga

Minu kõige lemmikum rattamaastik on Kaberla kandis. Jägala jõest idas, maantee ja mere vahel on pirakas metsamassiiv. Põhjas - Kaberneeme rand ja luitene männimets. Keskel - Kaberla / Riiamäe rannavall ja Kaberla oja. Maantee lähedale jääb ägeda mikroreljeefiga mets. Veel ida pool on Ubari-Haapse pank, läänes aga Linnamäe paisjärv.

Maastikuratta jaoks on see ideaalne piirkond. Rajad on just parasjagu rasked. (Näiteks linnale lähem Jõelähtme on minu jaoks liiast, seal sõita on piin.) Nikerdamiseks on mõnusad pikad singlid piki "oosi" harja ja muud reljeefi. Vastupidavuse testimiseks on on pehmed-liivased metsateed. Kihutamiseks on tugeva põhjaga kiired metsateed ja kruusakad. 

Vaatamisväärsusi jagub siin samuti. Klindiastangud, rändrahnud, Tallukmäe Tondiauk, Linnamäe hüdroelektrijaam ja selle tamm.

Jägala jõest paar km edasi on Narva maantee ääres parkla. Panin auto sinna ja veeresin rattaga metsa. Tallinnas oli tavaline sügis, aga siin - lumi maas ja puhas külm talv. Hullasin kolm tundi piki väikeseid radu edasi-tagasi. Vaatasin ära Kaberneeme oja "kanjoni", sõitsin piki "oosi" ja nautisin, nautisin.

Ma olen seal varem ka käinud :), näiteks siis.

Maa on valge!

Kaberla oja sügav käänak Kalevi-Liival

Sillake sealsamas Kalevi-Liival

Rattaga sõidetakse siin palju

No comments: