Sunday, October 6, 2013

Jäneda rogain

Kaisa - Ergo - Ott - mina
70 / 67 p
45 km gps järgi, 32 km linnulennult

Neljase võistkonnaga võitma ei minda, aga tulemus ikkagi  nadi.
Süüks KP48 ümbruse võsa ja rajaplaan, mis meid sinna üldse ajas.

Tagantjärele tarkusena
1) 1:30000 mõõt vajab rohkem kogemust
2) Rajal lõikama hakates lõikasime valest kohast
3) Kõrveküla võsa (48 47 50) oli häving, saime lõpus KAHE tunniga KAKS KP-d.
4) Rogaini tuleb planeerida piki teid. KP 54 - 48 - 47 - 50 on otse läbi võssi murdmine. Selle sisse planeerimine - viga. Selle sisse jätmine loodenurga lõikamise asemel - sama.


Planeerimise ettevalmistus oli aegade parim. Niit, nõelad, alus. Tegime 36 km / 120 cm niidiga kaardile ringi ümber, visuaalselt tundus väga hea.

Algus - kaardi kirdenurk - läheb hästi, ainult K hingeldab esimesest km-st alates nagu auruvedur. Joogipunkti (KP24, 2:15) jõudes arvutame, et me ei jõua plaani läbida. Otsustame loodenurga (Aegviidu) välja jätta, tõmbame Ännijärvelt otse Nelijärvele.

Nelijärvelt Valgehobusemäele 90% kõnnime. Nelijärve keskuse punktid jätame "ajahädas" välja. Mägede karjääri joogipunktis (KP29, 5:50) on meil kaks tundi aega ja kõik tundub lill, aga...

Eksime võsas ära! Tegelikult ei eksigi, aga ARVAME, et eksime - me ei oska arvestada, kui palju aega võtab 1:30000 puhul metsas liikumine.  KP48 võtame läbi metsa raiudes, teid kasutamata, enda asukohas kaheldes... 36 minutit!!!
KP 47 poole rügame jälle läbi võsa ja kulutame nii palju aega, et keerame paarsada m enne punkti koju tagasi. Feil :(

Finišis on minu SI peal 70p, võistkonnal tulemustes - 67.


Rajal oli meil VÕIMALUS kõik heaks keerata, kui me oleks loodenurga lõikamise asemel Kõrveküla välja optimeerinud. Nelijärvele ka sisse põigates oleks päris hea tulemus tulnud. Aga oleksit tabelisse ei pane. Loodame vaid, et Libahundiks olen õppinud.

Kõigest hoolimata on rogain alati meeldiv üritus!!!
Pärastine kaardi kallal nuputamine käib asja juurde.
Mets oli tuttavaid, me enda seltskond meeldiv, ilm ilus, maastik ootamatult kuiv.
Kuna me ei jooksnud, on täna eba-rogainilikult kerge olemine.

3 comments:

Reinumag said...

Kas ma arvan õigesti, et neljase võistkonna puhul ei pruugi kõik minuti jooksul jaamani jõuda, eriti siis, kui seal ümber muud rahvast ka tiirleb?

Niipalju, kui mina erinevaid rajavalikuid näinud olen, siis põhjaosa on kõigil väga sarnane olnud..

Kaur said...

Tere Reinumag :)
Nii ongi, ühes KP-s on meil aeg 75 sekundit.

Põhjaosa ei ole sarnane. Meie jätsime väiksed punktid välja ja võtsime selle asemel Valgehobusemäe sisse. Paljud tegid vastupidi.

Reinumag said...

Kui tohib, siis ma võtan vabaduse veel kommenteerida alumise võsanurga kohta.

Meie tegime 54-48 29 minutiga. Seejuures alguses oli sihtide leidmine natuke hägune, aga kui neile pihta saime, siis edasi panime suhtkoht nii kiiresti, kui jõudsime. Punkti leidsime tänu õnnelikule juhusele koheselt, lihtsalt nägin selle läbi võsa kaugelt ära. 29min oli meie suhteliselt tugev pingutus ilma eriliste vigadeta. Seega 36 minutit ei tundu väga hirmsa ajana. Kuna meil oli sel hetkelt täpselt 1h aega, ei olnud edasise osas enam palju peamurdmist, ots kodupoole.