Wednesday, May 19, 2010

O-feil, ehk Pääsküla raba päevak

Teisipäevak "Hiiul". Jutumärgid seepärast, et põhitegevus toimub Pääsküla rabas, mitte Hiiul. Mäletasin eelmisest aastast, et maastik on jube: raba, võsa ja mudased kraavid. Ja et just võsa oli see kuri juur.

Esimesi punkte joostes imestasin pulsikella 180-185 näitu ja mõtlesin, et millal tuleb esimene suurem viga. Nii "punases" jooksmine annab enamasti tagasilöögi.

Esimene kerge karistus tuli punktis 7 (KP39, kontuuride piir). Ei saanud pihta võsasele lagendikule ja otsisin koos teistega - päris hea mitu minutit.

Aga päris laks saabus järgmisel etapil. Leidsin hea kruusatee ja panin seda pidi punuma. Omast arust lugesin kaarti ja puha. Jube hea oli joosta pärast võsas sumpamist! Aga äkki lõppes tee ära. Eee...? Ei saanud ööd ega mütsi aru. Tulin tagasi, jooksin veel kuhugi, keerasin igaks juhuks tee pealt ära rappa... ja jõudsin laudtee äärde. WTF, mis, ähh? Lõpuks küsisin abi - asusin täiesti ootamatus kohas ja pool kilomeetrit punktist eemal! Ja vahepeal olin käinud kaardist puhtalt väljas!

Loll tunne oli. Jalutasin, mõtlesin, rahunesin maha.

Järgmises etapis (pikk rabalõik KP40 - KP41) tegin valusa rajavaliku vea, aga seekord teadmatusest, mitte mõtlemise puudumisest. Kaardile valgega (kuiv kergesti läbitav mets) märgitud ala osutus vastikuks tuulemurruseks sooks... Ja rada, mida mööda tahtsin joosta, seal vist polnudki. (Sama kogemus oli aasta tagasi ka, et võsas radu lihtsalt pole, otsi kuidas tahad). Turnisin seal ja vandusin tulist kurja, maandusin korra pehmesse õõtsikusse lapiti pikali, uhh... Maastikku tundes oleks ma punkti läinud hoopis teisiti. Aga siis sain rabast välja, ülejäänud etapid tulid enam-vähem. Finishieelsest punktist korjasin veel minuti viga...

Õpetlik maastik, seega.

Kell arvas, et 1:35 jooksul kulutasin 1650 kCal. Pulss 173 / 188. Vähemalt võhmatrenni sai täiega. Pärast käisin Jooksupartneri trenni tagumises kolmandikus - pmst maha jahtumas ja venitamas.

No comments: