Monday, December 3, 2018

Basseinis

Ujusin täna 1 km 29 minutiga.
Võimas tulemus!!!!!
Olen nüüd kaks kuud käinud basseinis umbes 2 x nädalas. Ja ongi 1 km ajast minut maas!
Kui nii jätkan, ujun 5 aasta pärast valguse kiirusel.

Ehk:
- konna kiirus ei ole muutunud. Mulle TUNDUB, et on, ma ujun hoopis teisiti kui 2 kuud tagasi. Aga päriselt ikka ei uju küll;
- krooli vastupidavus ei ole muutunud;
- üldse mitte miski ei ole muutunud.

Welcome to, ma ei tea, vanadus ilmselt.

Variandid:
- vähem süüa, et ümarujuk keha keskosas kiirust maha ei võtaks?
- veel rohkem trenni (Tümpat mäletate jah)?
- mingeid veel süsteemsemaid harjutusi, nt täiskasvanute trenni minna?
- jätta lootus?

5 comments:

Reinumag said...

Tõenäoliselt sa käid ujumas, aga ujumise spetsiifilisi harjutusi ei tee. Ma ei tea, mis need ujumsel täpsemalt oleksid. Aga oma kogemus mujalt: jooksugrupi treeningutel osalemine on selgelt parandanud jooksukiirust, kuigi kilomeetreid juurde pole tulnud - rohkem tööd on tehtud nende elementidega, mis mul vanasti olid väga nõrgad ja millest ma ise arugi ei saanud. Täiskasvanute treeninggrupp, kui aega ja tahtmist on, oleks mõistlik - kasvõi mingi aja jooksul uudistamiseks.

Sellesügisene tarkusetera ühelt kodanikult, kes vanasti oli rohkem sinu mõõdus, aga täna minust kergem: võid ennast segaseks treenida, aga kui valesti (valesti, mitte palju või vähe) sööd, ei ole sellest miskit kasu.

That said, mina isklikult ei tea enda jaoks toimivat meetodit, mis aitaks kaalu alandada.

Hip-Hop said...

See ju väga väga hea tulemus, mina (täitsa harrastaja) ujusin krooli mingi 20min 1km, sellise paraja tempoga enda kohta, kaal hakkas alla minema kui iga päev 5x nädalas ujusin 1kuu järjest, siis mingi 5kg sai vähemaks kiirust ja jõudu küll kuskilt ei paistnud, selleks peab ikka rauda kangutama. Pane endale pähe see, et midagi saavutada siis pead 6kuud süstemaatiliselt tegelema kui maha võtad, siis dieet teeb vanemas eas ka algul selliseks närviliseks ja tigedaks nagu oleks võõrutusnähud, aga seda teavad enamvähem kõik. :)

Anonymous said...

Tule jah täiskasvanute ujumistrenni, mina läksin.

J

ek said...

Ma avastasin hiljuti, et vahelduseks on vahva ja kergem ujuda krooli ilma jalgade tööta, hoides ujumislauda pikuti reite vahel. Nii on tegelikult palju hõlpsam end liuglema saada.
Mainisid siin kunagi Purtse rannas Hülgekivile ujumist. Peaks selle ka kunagi ette võtma. Kas sinna suunas võib tuimalt peale ujuda või on oht, et teepeale jääb veel mõni veealune kivi, mille vastu võib end ära lüüa?

Kaur said...

Võib ujuda. Kalda pool on mõned kivid - üks, mis paistab kõrgele välja (selle otsas käiakse) ja sellest edasi veel paar. Need on üldiselt näha. Sealt edasi on minu arust tühjus. Vähemalt pole mul õnnestunud kõhuga kuhugi pihta minna :)