Thursday, August 20, 2009

Kreekast tagasi

Hea puhkus oli. Olime Trypitis. Trypiti on väike küla Athose poolsaare alguses, Halkidikis, Makedoonias, Kreekas.

Ilm oli ootamatult jahe. Päeval 27-30 kraadi, tihti poolpilves, korra saime vihma / äikest. Liiga palav nagu polnudki. Õhtud olid mõnusalt soojad. Igatahes hirm "suvel ei tasu Lõuna-Euroopasse minna, sured palavusse" läks täiega üle.

Vesi ja rand - Trypiti on Kreeka mõttes eimiski, väike sadamakoht vastu Ammoulianit. Nii oli meil sisuliselt erarand, kus vaid paar inimest samast külast. Kivine / liivane ja paari kohaliku paadiga. Vesi oli 26-28 C - soe, aga mitte liialt.

Lapsed said hakkama peaagu kõigega. Pikk öine lennureis polnud üldse probleem. Külas kohanemine võttis aega ja Alo kartis merd ja Iida on üle mõistuse armukade ja magusa-norimine ületas kõik piirid ja Alo issi-sülle norimine kah, aga kokkuvõttes olid nad väga tublid.

Kohad / nimed:
Athose poolsaar (mille alguses me elasime) on omaette riik Kreeka sees. Kloostreid täis, naistele keelatud. Poolsaare otsas on Athose mägi, 2 km mütakas otse mere ääres.
Nea Roda on lähim päris-küla ööelu, restoranide ja rannaga.
Ierissos on veel suurem küla supermarketi, valgusfoori, ööelu ja rannaga. Seal käisime baaritamas, poes ja turul.
Ouranopolis on turistikas linnake otse Athose piiri ääres.
Ammoulinani on saar üle mere. Seal käisime rannas, Angelos püüdis selle lähedal kala.
Kavala on linn põhjas. Keskaegne vanalinn, turistikas, aga mõnus. Seal saime aru, milline väärtus on Trypiti privaatsusel.
Halkidiki on piirkond Makedoonias.

Ajakava:
Lennukiga Prahasse - seal 7 tundi ootamist - siis edasi Thessalonikisse - 4 tundi lennujaamas ootamist - autoga 2 tundi Trypitisse - hommikuks kohale
10 päeva kohapeal käikudega Kavalasse, Athosele, Ammouliani saarele, ümbruskonna küladesse
ÖÖsel autoga tagasi lennujaama - Prahasse - 5 tundi ootamist - Tallinna