Thursday, February 21, 2008

Ämbliku sussid

Dragonis oli selline magic item nagu Slippers of Spider Climbing:
When worn, a pair of these slippers enable movement on vertical surfaces or even upside down along ceilings, leaving the wearer’s hands free. Her speed is 20 feet. Severely slippery surfaces—icy, oiled, or greased surfaces— make these slippers useless. The slippers can be used for 10 minutes per day, split up as the wearer chooses.


Kirjeldus klapib ronimis-sussidega päris hästi. Ronisin täna esimest korda sussidega "köies". Vahe tavalise jalanõuga on üüratu. Kõige kergemast rajast - olin selle seni ühe korra jubeda punnimisega lõpuni roninud - sai vaevata üles. Teise raja senisest jänni-jäämise kohast sai kerge mõtlemise peale edasi. Igatahes on ronida väga palju kergem, saab kasutada ka väikeseid nukke, jalad kannavad ja selleläbi ei väsi käed nii ära ja üldse on palju parem.

Dragoni-sussidega on sarnasus ka selles, et käed on vabad - kuna raskus on jalgadel, on käte koormus kordades väiksem - ja selles, et kaua neid ei kanna. Minu mõnusussidega saab ka pikemalt olla, aga päris tehnilised ronimis-sussid on tõsised jalapiinajad ja lähevad tõesti jalga vaid loetud minuteiks.

Nüüd on esmased tehnilised probleemid murtud - jalad töötavad, käed töötavad - ja saab hakata ronimist ennast õppima :)